Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple κλείνει τα καταστήματά της σε όλον τον κόσμο – εκτός από την Κίνα

Σε δήλωσή του, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο CEO της Apple, Tim Cook, ανακοίνωσε τα “βήματα” τα οποία πρόκειται να κάνει η Apple, εξαιτίας της παγκόσμιας εξάπλωσης του COVID-19.

Μεταξύ αυτών, είναι το κλείσιμο των καταστημάτων της σε όλον τον κόσμο έως τις 27 Μαρτίου, με εξαίρεση αυτών η ευρύτερη περιοχή της Κίνας, τα οποία πριν από λίγες μέρες ξεκίνησαν να λειτουργούν και πάλι. Τα καταστήματα στην Ιταλία και την Ισπανία είχαν ήδη κλείσει, λόγω της πανδημίας, και θα παραμείνουν κλειστά.

Την Παρασκευή, η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι το WWDC, το developer event που ήταν προγραμματισμένο για την άνοιξη, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά online, ενώ η εταιρεία άλλαξε και τους όρους εργασίας στα γραφεία της. Όπως δήλωσε ο Cook, “σε όλα μας τα γραφεία υιοθετούμε ευέλικτους όρους εργασίας” – μέτρο που ισχύει και πάλι παγκοσμίως, με εξαίρεση την Κίνα.

Στο μεταξύ, όλοι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τη συνήθη αμοιβή τους, ενώ η εταιρεία αλλάζει και την πολιτική αδειών για την αντιμετώπιση προσωπικών ή οικογενειακών προβλημάτων που δημιουργούνται από τον COVID-19. Άδειες δίνονται πλέον για καραντίνα, φροντίδα παιδιών (λόγω κλειστών σχολείων), ή φροντίδα κάποιου ασθενή.

Τέλος, για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, στο Apple News λανσάρεται μια νέα κατηγορία “COVID-19”, στην οποία οι χρήστες μπορούν να διαβάζουν όλες τις τελευταίες ειδήσεις, από αξιόπιστες πηγές.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις