Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Εσθονία συνεργάζεται με Startups και παρέχει online εκπαιδευτικά εργαλεία σε όλον τον κόσμο!

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού κλείνει όλο και περισσότερα σχολεία σε όλο τον κόσμο, κυβερνήσεις, δημόσιοι αλλά και ιδιωτικοί φορείς ψάχνουν να βρουν τρόπους να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η εκπαίδευση αυτή, διαδικτυακά.

Στην Ελλάδα ένα τέτοιο βήμα έκανε η Περιφέρεια Αττικής, η οποία σε συνεργασία με το Brainy.gr, παρέχει στους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού αλλά και όλων των τάξεων του Γυμνασίου, κανονικά τα μαθήματα τους, μέσω e-learning.

Η Εσθονία, το πάει ένα βήμα πιο πέρα, προσφέροντας εργαλεία ψηφιακής εκπαίδευσης δωρεάν, διεθνώς! Η χώρα, η οποία έχει ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά συστήματα παγκοσμίως και είναι παράλληλα γνωστή για την πλήρη ψηφιοποίηση των κρατικών της υπηρεσιών, αποφάσισε να παρέχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στους δύο αυτούς τομείς, για το κοινωνικό καλό.

Όχι όμως μόνη της – μαζί με μια ομάδα EdTech Startups, δημιούργησαν μια πρωτοβουλία που έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο: να κυκλοφορήσουν εργαλεία που που υποστηρίζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή βοηθούν εκπαιδευτικούς οργανισμούς να λειτουργήσουν υπό αυτές τις συνθήκες.

Η πρωτοβουλία υποστηριζεται από το Startup Estonia, το startup hub της χώρας και συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Εκπαίδευσης και Έρευνας, και τους παρακάτω φορείς: Estonian Union of Educational Technologists, Good Deed Education Fund, Innove, HITSA, και Education Nation.Οι ψηφιακές υπηρεσίες συνήθως δημιουργούνται με τη συνεργασία σχολείων, πανεπιστημίων και εταιρειών.

“Έχουν προετοιμαστεί πολλά εργαλεία για διεθνή χρήση και οι εταιρείες που αναπτύσσουν αυτά τα εργαλεία συμφώνησαν επίσης να υποστηρίξουν άλλες χώρες που έχουν ανάγκη. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η υποστήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της εργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κρίσης, εξηγεί ο Märt Aro, συνιδρυτής της ευρωπαϊκής συμμαχίας EdTech.

Μέχρι στιγμής στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι εταιρείες 99math, Lingvist, Clanbeat, Speakly.me, ALPA Kids, και DreamApply. Ολόκληρος ο κατάλογος με τις δωρεάν λύσεις που παρέχονται διεθνώς είναι εδώ http://education-nation.99math.com/ – και ανανεώνεται συνεχώς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις