Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Facebook και Instagram μειώνουν την ποιότητα των βίντεο στην Ευρώπη

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακολουθούν τις πλατφόρμες streaming και μειώνουν την ποιότητα στα βίντεο τους, στην Ευρώπη, για να βοηθήσουν τα δίκτυα να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση από άτομα που μένουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Συγκεκριμένα το Facebook και το Instagram, προχωρούν σε αυτήν την κίνηση προσωρινά, θα “μειώσουν προσωρινά” την ποιότητα στην Ευρώπη. Αυτό θα βοηθήσει το διαδίκτυο να “αντέξει” και θα διατηρήσει τους ανθρώπους σε επαφή, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Η απόφαση αυτή δεν προκαλεί έκπληξη αφού, όπως προαναφέρθηκε, οι πλατφόρμες Streaming έκαναν την αρχή, τις προηγούμενες ημέρες. Πρώτο το Netflix, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον ρυθμό μετάδοσης δεδομένων στο streaming της πλατφόρμας για τριάντα ημέρες ενώ ακολούθησαν με παρόμοιες αποφάσεις, Amazon και YouTube.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν, με έκκληση της στους παρόχους streaming υπηρεσιών, είχε ζητήσει την προηγούμενη εβδομάδα να ελαττωθεί η ποιότητα προβολής για να μην υπερφορτώνονται τα δίκτυα. Συγκεκριμένα, ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τιερί Μπρετόν είχε καλέσει τους παρόχους της Ευρώπης να εξετάσουν την πιθανότητα να κατεβάσουν την ανάλυση (σε standard από high-definition) των τηλεοπτικών και άλλων υπηρεσιών streaming, προκειμένου να βοηθήσουν τα ευρυζωνικά δίκτυα και να αποφορτίσουν την πίεση από τον τεράστιο όγκο δεδομένων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις