Η ΙΚΕΑ εξαγοράζει Startup και δίνει στο χρήστη δυνατότητα “εικονικής διακόσμησης”

Η ΙΚΕΑ, η γνωστή σε όλους εταιρεία επίπλων από τη Σουηδία, έχει υπάρξει πρωτοπόρος όσον αφορά την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Μεταξύ άλλων, το 2017, η εταιρεία παρουσίασε την νέα εφαρμογή IKEA PLACE,  η οποία είναι βασισμένη στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας. Η εφαρμογή προβάλλει χιλιάδες έπιπλα και προϊόντα ΙΚΕΑ τρισδιάστατα στο χώρο μας μέσα από τη φορητή συσκευή και μας δίνει τη δυνατότητα να τα προσαρμόσουμε σε μέγεθος, σχέδιο και λειτουργικότητα -με ακρίβεια που αγγίζει το 98%- ώστε να ταιριάζουν ιδανικά στις διαστάσεις του χώρου μας.

Σήμερα, η IKEA ανακοίνωσε την εξαγορά μιας Startup που κάνει κάτι παρόμοιο. Ο λόγος για την Geomagical Labs, η οποία έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια σειρά τεχνολογιών βασισμένων στην υπολογιστική όραση. Το πρώτο της προϊόν, επιτρέπει στον χρήστη να σκανάρει ένα δωμάτιο χρησιμοποιώντας το κινητό του, να αφαιρέσει όλα τα έπιπλα που βρίσκονται στον χώρο και στη συνέχεια να προσθέσει νέα αντικείμενα σε ανάλογη κλίμακα. Η εφαρμογή θα ενταχθεί στην ιστοσελίδα της IKEA με στόχο να μπορέσουν οι πελάτες τους να δημιουργούν ακριβείς απεικονίσεις του χώρου τους σε συνδυασμό με τα προϊόντα.

Όπως προαναφέρθηκε, η ΙΚΕΑ ήδη παρόμοια εφαρμογή επομένως κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί προς τι η εξαγορά. Η τεχνολογία της Geomagical Labs είναι πολύ πιο ακριβής και ανεπτυγμένη σε σχέση με της IKEA, ενώ δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να δημιουργήσει νέα εργαλεία και λειτουργίες. Ειδικά τώρα, που το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η μόνη επιλογή, λόγω της καραντίνας, τέτοιες τεχνολογίες μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες για καταστήματα τέτοιου είδους.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι επειδή ο χρήστης μπορεί πραγματικά να παίξει και να δει πώς ταιριάζει κάτι στον χώρο του αμέσως”, δήλωσε η Barbara Martin Coppola, Chief Digital Officer, Ikea Retail, στο TechCrunch. Πρόσθεσε ότι η Ikea αποφάσισε να αποκτήσει την εταιρεία όχι απλώς να συνεργαστεί μαζί της για “πολλούς διαφορετικούς λόγους, με το πρώτο να είναι η εξαιρετική και πρωτοποριακή τεχνολογία της”. 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις