Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πάνω από 970 εκατ. “έξυπνα” ακουστικά θα χρησιμοποιούνται μέχρι το 2024

Πάνω από 970 εκατ. “έξυπνα” ακουστικά θα χρησιμοποιούνται μέχρι το 2024, σύμφωνα με νέα έρευνα της Juniper Research. Πρόκειται για μια αύξηση 270% από τα 260 εκατ. που εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθούν φέτος.

Πριν όμως μπούμε σε λεπτομέρειες, μια διευκρίνιση: Τα έξυπνα ακουστικά (Hearables ή Smart headphones) είναι τεχνολογικά προηγμένες, ηλεκτρονικές συσκευές, σχεδιασμένες για πολλαπλές χρήσεις όπως η επικοινωνία, ο έλεγχος της υγείας και η παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης.

Τέτοιες συσκευές παράγουν διάφορες εταιρείες, με διαφορετικούς τρόπους. Η έρευνα, με τίτλο Hearables Market: Value Chain Analysis, Future Features & Market Size 2020-2024,   , χωρίζει τους κατασκευαστές σε δύο κατηγορίες. Η μία αποτελείται από εταιρείες όπως οι Bose και Sennheiser, οι οποίες ενσωματώνουν “έξυπνη” τεχνολογία στα ακουστικά και η δεύτερη κατηγορία αποτελείται από τις τεχνολογικές εταιρείες, όπως οι Apple, Google και Samsung, οι οποίες παράγουν ακουστικά που ενσωματώνουν αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη.

Μέχρι τώρα, στην αγορά κυριαρχούν τα AirPods της Apple, τα οποία άλλωστε έκαναν τους καταναλωτές να ενδιαφερθούν για αυτήν την τεχνολογία και την κατηγορία προϊόντων.

Συνολικά, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, η βιομηχανία των έξυπνων ακουστικών αναμένεται να αγγίξει τα 135 δις μέχρι το 2024 – αν και η πανδημία ενδέχεται να επιβραδύνει την ανάπτυξη αυτή έως και 20%.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις