Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επένδυση από Automattic, WooCommerce και Tumblr εξασφάλισε η ισπανική Frontity

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα για την ανάπτυξη θεμάτων στο WordPress

Η Frontity, μια Startup με έδρα τη Μαδρίτη, που έχει δημιουργήσει ένα λογισμικού ανοιχτού κώδικα για την ανάπτυξη θεμάτων στο WordPress, εξασφάλισε Seed χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ. Του γύρου ηγήθηκε η Automattic (μητρική του WordPress) , τη WooCommerce, το Tumblr και το K Fund, ενώ συμμετείχε και μια ομάδα Ισπανών αγγέλων επενδυτών.

Όπως προαναφέρθηκε, η εταιρεία αναπτύσσει ένα πλαίσιο για το WordPress, το λογισμικό πίσω από το 35% των ιστοσελίδων που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Η υπηρεσία της επιτρέπει στους προγραμματιστές “να εστιάσουν στην κατασκευή της ιστοσελίδας τους και όχι στα εργαλεία και τη διαμόρφωση” όπως λέει η ίδια η Frontity.

«Θα δούμε μια μεγάλη μετάβαση προς τις αποσυνδεδεμένες αρχιτεκτονικές τα επόμενα χρόνια και το React (το πλαίσιο ανοιχτού κώδικα) θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στο WordPress για τη δημιουργία καλύτερων εμπειριών χρήστη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Frontity, Pablo Postigo με την αφορμή της επένδυσης.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η συμμετοχή στη χρηματοδότηση εταιρειών όπως οι WooCommerce και Tumblr, υποδηλώνει ότι το React θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά και σε άλλες πλατφόρμες. Σε κάθε περίπτωση, στόχος της εταιρείας είναι τώρα η ανάπτυξη. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της τεχνολογίας της, την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών αλλά και την ενίσχυση της κοινότητας προγραμματιστών της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις