Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EUvsVirus: Ξεκινά σήμερα ο πανευρωπαϊκός μαραθώνιος καινοτομίας ενάντια στον κορωνοϊό

Ξεκινά σήμερα στις 18:00 ώρα Ελλάδας το EUvsVirus, ο πανευρωπαϊκός μαραθώνιος καινοτομίας με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Την Τετάρτη 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εθνική συνάντηση (Open Day) με τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στον μαραθώνιο EUvsVirus μέσω τηλεδιάσκεψης, με πρωτοβουλία της ομάδας διοργάνωσης του Antivirus Crowdhackathon της Περιφέρειας Αττικής, που έχει αναλάβει τον ρόλο του National Curator για την Ελλάδα. Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση των ομάδων για τη διαδικασία και τις θεματικές περιοχές του EUvsVirus αλλά και του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας για την πρωτοβουλία με στόχο την προώθησή της σε εθνικό επίπεδο.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε: “Μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, πρωτοβουλίες όπως το Antivirus Crowdhackathon αλλά και το Ευρωπαϊκό EUvsVirus έχουν ιδιαίτερη σημασία και αποτελούν σημαντικές δράσεις για την επανεκκίνηση της κοινωνίας μετά από αυτή την κρίση. Όλοι μαζί, θα προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις ομάδες που θα διακριθούν και στην εθνική προσπάθεια αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Στο National Meeting συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα, μέσω τηλεδιάσκεψης αλλά και μέσω Facebook Live από την σελίδα της Crowdpolicy.

Σημειώνεται ότι το EUvsVirus Hackathon  διοργανώνεται από 24 έως 26 Απριλίου 2020 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υπό την αιγίδα της Επιτρόπου για την καινοτομία, έρευνα, πολιτισμό, εκπαίδευση και νεολαία Mariya Gabriel, σε  συνεργασία με τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στο EUvsVirus είναι σήμερα 24 Απριλίου. Μέχρι και λίγη ώρα πριν την έναρξη, μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στο https://euvsvirus.org/ .

Μέχρι στιγμής η Ελλάδα είναι 8η με 444 συμμετοχές μετά από χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό όπως η Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία, και μέχρι στιγμής συνολικές συμμετοχές 15336.

 

Με πληροφορίες από Crowdpolicy

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις