Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρίστος Δήμας: “Έρχονται φορολογικά κίνητρα για εταιρείες που επενδύουν στο R&D”

Στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας

Την ψήφιση ουσιαστικών, φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D), προανήγγειλε για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο υφυπουργός Ανάπτυξης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, σε παρέμβαση του σε τηλεοπτική εκπομπή την Κυριακή, στόχος του υπουργείου είναι μέσω αυτών των κινήτρων να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που θα προσελκύσουν τους νέους Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες που έφυγαν από τη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι μια ευκαιρία, τόνισε, καθώς την περίοδο που διανύουμε πολλοί άνθρωποι που είχαν μεταναστεύσει τα χρόνια της κρίσης επέστρεψαν, νιώθοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ελλάδα. Είναι επίσης ευκαιρία γιατί την περίοδο αυτή το υπουργείο επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην έρευνα και την ανάπτυξη με μία σειρά νέων πρωτοβουλιών.

Μία από αυτές είναι το ερευνητικό πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα με στόχο την Επιδημιολογική μελέτη του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα, στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα ο υφυπουργός μιλώντας, έχει προϋπολογισμό 2.5 εκατ. ευρώ και συγκεντρώνει 10 φορείς θα υλοποιήσουν τη δράση υπό την εποπτεία της ΓΓΕΤ.

Δείτε ολόκληρη την παρέμβαση του κ. Δήμα εδώ:

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις