Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber αναπτύσσει τεχνολογία για να ελέγχει αν οι οδηγοί φορούν μάσκες

Η Uber προσαρμόζεται, όπως και οι περισσότερες εταιρείες αυτή την περίοδο, στη νέα κανονικότητα που διαμορφώνεται μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε στο CNN Business ότι απαιτεί από οδηγούς και επιβάτες να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια των διαδρομών, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ενώ αναπτύσσει και τεχνολογία για να διασφαλίσει ότι οι κανόνες αυτοί τηρούνται από τους οδηγούς της.

Παρ’ότι η Uber δεν διευκρίνισε το πώς ακριβώς θα λειτουργεί αυτή η τεχνολογία, είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί ήδη μια λειτουργία ταυτοποίησης σε πραγματικό χρόνο, η οποία ουσιαστικά ζητά σε τακτά χρονικά διαστήματα από τους οδηγούς να βγάλουν μία selfie, προκειμένου να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους. Η λειτουργία αυτή ενδέχεται λοιπόν να χρησιμοποιηθεί τώρα και για τον έλεγχο των μέτρων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Uber γενικά διερευνά τρόπους με τους οποίους μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι οδηγοί φορούν μάσκες, αλλά οι ανησυχίες για τα ζητήματα ιδιωτικότητας κάνουν αυτήν την προσπάθεια πιο δύσκολη.

Σε κάθε περίπτωση, το βήμα αυτό ίσως αποδειχτεί ζωτικό για την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα, αφού τα μέτρα περιορισμού, το κλείσιμο των καταστημάτων αλλά και ο φόβος έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου να αποφεύγει τις μετακινήσεις – κάτι καταστροφικό για εταιρείες όπως η Uber.

Οι μάσκες και η διασφάλιση, εκ μέρους της εταιρείας, της τήρησης των μέτρων, ίσως δημιουργήσει εμπιστοσύνη αίσθημα ασφάλειας και στις δύο πλευρές (οδηγού και επιβάτη).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις