Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Eurobank λανσάρει νέο ψηφιακό πορτοφόλι για ανέπαφες συναλλαγές

Από σήμερα σε λειτουργία μέσα από το Eurobank Mobile app

Η Eurobank έθεσε σήμερα στη διάθεση των πελατών της μέσα από το Eurobank Mobile app τη νέα υπηρεσία πληρωμών Eurobank Wallet επιτρέποντας σε φυσικά πρόσωπα κατόχους χρεωστικών και πιστωτικών καρτών Mastercard εκδόσεως Eurobank, να πραγματοποιούν, απολύτως ανέπαφα, πληρωμές μέσω του Android κινητού τους, χωρίς χρήση της κάρτας στη φυσική της μορφή (πλαστικό) ή μετρητών.

Σύμφωνα με τη Eurobank, η νέα αυτή λειτουργικότητα του Eurobank  Mobile App συμβαδίζει με τη σύγχρονη, παγκόσμια τάση αλλά υπηρετεί και την τρέχουσα συγκυρία με τις ιδιαίτερες υγειονομικές απαιτήσεις λόγω COVID – 19, εξασφαλίζοντας επιπρόσθετη προστασία λόγω των απολύτως ανέπαφων συναλλαγών για τους χρήστες.

Πώς λειτουργεί

H πρόσβαση στη νέα υπηρεσία “Eurobank Wallet”, μέσω κινητού με λειτουργικό Android, και με τη χρήση της τεχνολογίας NFC, είναι μια πολύ απλή και σύντομη διαδικασία. Ο πελάτης, μέσω του Eurobank Mobile App, ενεργοποιεί την υπηρεσία “Eurobank Wallet” και επιλέγει τις χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες Mastercard, εκδόσεως Eurobank που διαθέτει και θέλει να ψηφιοποιήσει, ενώ έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει συναλλαγή αμέσως μετά την ψηφιοποίηση της κάρτας.

 Οι συναλλαγές (π.χ. πληρωμές σε εμπορικά καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ που διαθέτουν POS) ολοκληρώνονται χωρίς χρήση του πλαστικού της κάρτας ή μετρητών, χωρίς να αποχωριστεί ο πελάτης το κινητό του και με τη δυνατότητα διενέργειας της συναλλαγής ακόμα και αν το κινητό δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο χρήστης επιλέγει την κάρτα, κάνει χρήση PIN ή δαχτυλικού αποτυπώματος στο κινητό του για ταυτοποίηση κάθε συναλλαγής με οποιαδήποτε ψηφιοποιημένη κάρτα, για οποιοδήποτε ποσό και απλά πλησιάζει το κινητό του στο POS για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η νέα λειτουργικότητα αποτελεί την ηλεκτρονική αποτύπωση της φυσικής κάρτας για τη διευκόλυνση των συναλλαγών.

Παράλληλα, η νέα υπηρεσία εξασφαλίζει την απόδοση ευρώ loyalty, για συναλλαγές σε εμπόρους που συμμετέχουν στα προγράμματα loyalty που υποστηρίζει η Eurobank (€πιστροφή & co-brands προγράμματα πιστότητας), με τα ευρώ επιβράβευσης να λαμβάνονται την επόμενη εργάσιμη από την ημέρα ψηφιοποίησης των καρτών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα υπηρεσία πληρωμών “Eurobank Wallet” είναι διαθέσιμες εδώ._

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις