Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τρεις ελληνικές εταιρείες στην τελική δεκάδα του ευρωπαϊκού Digital Innovation Challenge

Ο λόγος για τις Compellio, Crowdpolicy και Parity Platform

Τρεις ελληνικές εταιρείες κατάφεραν να φτάσουν στην τελική δεκάδα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Digital Innovation Challenge, συνεχίζοντας το ταξίδι τους και διεκδικώντας έως 50.000 ευρώ.

Το Digital Innovation Challenge απευθύνεται σε ΜμΕ και Startups, ζητώντας τους ουσιαστικά να δημιουργήσουν μια ιδέα ή λύση η οποία θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο “χαρτοφυλάκιο” των επιχειρηματικών τους προσφορών. Οι εταιρείες που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν με τις λύσεις τους περνούν στο επόμενο στάδιο, της “τελειοποίησης” αυτών.

Στην προκειμένη, οι εταιρείες αυτές είναι οι OpenContent, Business Reporting Advisory Group, Clever, Books Bit4id, Latitudo 40, T Mining,  OrangeBooks και οι ελληνικές Crowdpolicy, Compellio  και Parity Platform.

Η Crowdpolicy παρουσίασε το “CrowdDLT”, μια λύση blockchain για τοπικές αρχές. Πρόκειται ουσιαστικά για μια υποδομή  που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποβολή και διαχείριση αιτήσεων και τη διαχείριση εγγράφων και πληροφοριών σε όλες τις δημόσιες αρχές, τόσο τοπικές (δήμοι, περιφέρειες) όσο και κεντρικές (υπουργεία, υγεία / κοινωνική ασφάλιση / εφορία).

Η Compellio “βρέθηκε” στον τελικό με μία λύση blockchain η οποία “αποδεικνύει” την αυθεντικότητα και “πιστοποιεί” την ιδιοκτησία ψηφιακών εγγράφων όπως είναι τα ηλεκτρονικά τιμολόγια και άλλα αρχεία.

H Parity Platform ανέπτυξε μια εφαρμογή που επιτρέπει σε οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων να φορτίζουν το όχημα τους σε διαφορετικά σημεία φόρτισης, χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο σύστημα πληρωμών και ταυτόχρονα τους ενθαρρύνει να φορτίζουν το όχημα τους χρησιμοποιώντας ενέργεια που προέρχεται από αιολικά και φωτοβολταϊκά.

Μετά την πρόκρισή τους, οι ομάδες αυτές περνούν, όπως προαναφέρθηκε στο τελικό στάδιο, στο οποίο θα δουλέψουν την ιδέα τους μαζί με τους coaches του προγράμματος, προκειμένου να παρουσιάσουν την τελική της μορφή στην επερχόμενη τελετή βράβευσης και να διεκδικήσουν τα έπαθλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες αυτές ξεχώρισαν ανάμεσα σε 49 συνολικά προτάσεις που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις