Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αναδιπλούμενα κράνη και αυτο-καθαριζόμενες λαβές ενσωματώνει στα πατίνια της η Tier Mobility

Η Γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών Tier Mobility ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ενσωματώσει αναδιπλούμενα κράνη στα οχήματά της, τα οποία θα αποθηκεύονται μέσα σε ένα ειδικό κουτί, πάνω στο πατίνι. Η Tier θα κυκλοφορήσει 200 πατίνια εξοπλισμένα με κράνη, στο Παρίσι και το Βερολίνο, αυτόν τον μήνα, ενώ μέσα στο καλοκαίρι, η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει άλλα 5000 οχήματα συνολικά.

Παράλληλα, και λόγω των νέων δεδομένων που έφερε η πανδημία, η Tier Mobility πειραματίζεται με μία νέα αντι-βακτηριακή και αυτο-καθαριζόμενη τεχνολογία για τις χειρολαβές των πατινιών της. Η τεχνολογία αυτή, είναι της εταιρείας Protexus, και δοκιμάζεται από την Tier σε Παρίσι και Μπορντώ.

Σημειώνεται ότι η Wheels, μια εταιρεία ηλεκτρικών ποδηλάτων, έχει προχωρήσει στην ενσωμάτωση και των δύο παραπάνω χαρακτηριστικών. Τον Δεκέμβριο, κυκλοφόρησε ένα έξυπνο κράνος το οποίο πάει “μαζί” με το κάθε ποδήλατο, και τον Μάρτιο κυκλοφόρησε ποδήλατα με τη συγκεκριμένη τεχνολογία καθαρισμού των λαβών. Ωστόσο, η Tier είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία στο χώρο των ηλεκτρικών πατινιών που προχωρά σε μία τέτοια κίνηση.

Η Tier Mobility ιδρύθηκε το 2018 και έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 131 εκατ. δολάρια. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της Αγγλικής Startup Pushme Bike, η οποία έχει cofounder τον Έλληνα Γιώργο Καλλίγερο και γραφεία στην Αθήνα. H Pushme έχει αναπτύξει ένα δίκτυο με φορητές και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, αρχικά για ηλεκτρικά ποδήλατα και ακολούθως για ηλεκτρικά πατίνια.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις