Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT Health: Μεγάλη η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία δικτύωσης οργανισμών ενάντια στην πανδημία

Μεγάλη ανταπόκριση κατέγραψε και συνεχίζει να καταγράφει η πρωτοβουλία  “Fighting COVID-19”, του EIT Health που ξεκίνησε τον Μάρτιο με στόχο  τη δικτύωση αυτών που «χρειάζονται» βοήθεια και εκείνων που «μπορούν» να προσφέρουν, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι συνεργασίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναπνευστήρες εντατικής, δωρεάν συσκευές βιοαπολύμανσης, λογισμικό ανίχνευσης ασθενών με COVID-19 και εφαρμογές παρακολούθησης της εξάπλωσης της νόσου είναι μερικές μόνο από τις καινοτόμες λύσεις που έχουν προταθεί από οργανισμούς, επιστήμονες και επαγγελματίες στην πλατφόρμα του EIT Health που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό τον σκοπό.

Η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή και, όποιος αναζητά βοήθεια για την καταπολέμηση της COVID-19 ή έχει κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει άλλους οργανισμούς ή άτομα που εργάζονται στην πρώτη γραμμή, μπορεί να συμπληρώσει αυτή τη φόρμα.

Οι αιτήσεις ή οι προσφορές που υποβάλλονται αξιολογούνται από τους Περιφερειακούς Κόμβους Καινοτομίας (επίσης γνωστούς ως Co-Location Centers ή CLC) και, μετά από μια διαδικασία συντονισμού και ελέγχου, εντοπίζεται πού μπορούν να γίνουν επαφές και δικτυώσεις και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβο του EIT Health για την Ελλάδα και να επικοινωνείτε με τον Γεώργιο Μέγα, EIT Health Hub Greece Coordinator στο [email protected], 6982612266.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις