Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Οla απολύει 1.400 υπαλλήλους λόγω της πανδημίας

Μετά την Uber, η Ola, ινδική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο, αποφάσισε και αυτή να απολύσει ένα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων της, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως όλες οι εταιρείες που ασχολούνται με τις μεταφορές, η Ola επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την κρίση αυτή και τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, η εταιρεία είδε τα έσοδά της να μειώνονται κατά 95% τους δύο τελευταίους μήνες κάτι που την οδήγησε και στις απολύσεις.

Ο συνιδρυτής και CEO της Ola, Bhavish Aggarwal, δήλωσε ότι αυτή ήταν “η χειρότερη που έχει πάρει ποτέ”. Ειδικότερα, σε e-mail που στάλθηκε στο προσωπικό την Τετάρτη, ο Aggarwal ανέφερε: “Προσωπικά, έχω περάσει σημαντικό χρόνο, επανεξετάζοντας κάθε πτυχή αυτής της απόφασης, αφού το κάθε ένα από αυτά τα άτομα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την δημιουργία της Ola … Αυτές οι απολύσεις δεν αντικατοπτρίζουν την απόδοση κανενός και είναι καθαρά συνάρτηση των ανεξέλεγκτων περιστάσεων, τις οποίες αντιμετωπίζουμε”.

Ο 34χρονος Ινδός entrepreneur συνέχισε λέγοντας: “Οι περικοπές επηρεάζουν μόνο τους υπαλλήλους της Ola στην Ινδία, αφού παρατηρήθηκαν ραγδαίες μειώσεις τόσο στα ταξί και στην παράδοση τροφίμων, όσο και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες”, ενώ διασφάλισε πως δεν θα γίνουν περαιτέρω απολύσεις στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι οι απολύσεις αφορούν 1400 υπαλλήλους της Ola, οι οποίοι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, θα λάβουν μία σειρά παροχών σε αντάλλαγμα, συμπεριλαμβανομένων μισθών τριών μηνών, stock options και ασφαλιστικής κάλυψης.

Από την ίδρυσή της, το 2010, μέχρι σήμερα, η Ola έχει λάβει χρηματοδοτήσεις ύψους 3.8 δις δολάρια, έχοντας ως κυριότερους επενδυτές την SoftBank, την Κινεζική TenCent και τις Νοτιοκορεάτικες αυτοκινητοβιομηχανίες Hyundai και Κia.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις