Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Zynga εξαγόρασε την τουρκική Peak έναντι 1,8 δις!

Ο εισηγμένος στον NASDAQ κολοσσός του gaming, Zynga, εξαγόρασε την τουρκική εταιρεία παραγωγής mobile παιχνιδιών, Peak για 1,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Η Peak, μέχρι σήμερα, είχε σηκώσει μόλις 18 εκατ. δολάρια από τους Earlybird, Hummingbird Ventures and Endeavor Catalyst και το συγκεκριμένο deal είναι το μεγαλύτερο που έχει δει τουρκική scaleup! Σημειώνεται ότι η Zynga, είχε εξαγοράσει το 2017 ένα ανεξάρτητο τμήμα της εταιρείας έναντι 100 εκατ. δολαρίων, οπότε προϋπηρχε μία σχέση μεταξύ τους.

Επιβεβαιώνοντας την εξαγορά, σε σχετική δήλωση στο site της, η Peak αναφέρει ότι έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον παγκόσμιο κλάδο παιχνιδιών για κινητά κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας, με τα παιχνίδια Toon Blast και Toy Blast “να παίζονται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπων σε 193 χώρες”.

Σημειώνεται ότι η εξαγορά αυτή έρχεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα ευνοϊκή για την Zynga, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν στο σπίτι και επιλέγουν παιχνίδια για να ψυχαγωγηθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μετοχές της εταιρείας έχουν ανέβει κατά 50% φέτος, κλείνοντας στα 9.15 δολάρια την Παρασκευή.

Η αμέσως προηγούμενη εξαγορά της Zynga ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, με την απόκτηση της φινλανδικής Small Giant Games έναντι 700 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα:

Η τουρκική Yolda σήκωσε 830 χιλ. δολάρια, ένα μήνα μετά την ίδρυσή της

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις