Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρεκόρ συμμετοχών στον 8ο κύκλο του egg της Eurobank

Ποιοι είναι οι κλάδοι που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βάσει του αριθμού συμμετοχών

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συνολικά 2.300 εγγραφές, ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον 8ο κύκλο του Προγράμματος egg που υλοποιεί η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia.

Από αυτές, κατατέθηκαν τελικά 312 ολοκληρωμένα και έγκυρα επιχειρηματικά σχέδια από τους κλάδους της οικονομίας, όπως Καινοτόμες Ιατρικές Εφαρμογές, Βιοτεχνολογία, Νέα Φαρμακευτικά Προϊόντα, Εφαρμογές Cloud και Διαχείρισης Δεδομένων (Big Data), Αναδυόμενες Χρηματοοικονομικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές (FinTech), Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Νέες Υπηρεσίες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Δημιουργική και Πολιτιστική Βιομηχανία, Διαδραστική Ψυχαγωγία και Διασκέδαση, Καινοτόμες Εφαρμογές Τουρισμού, κ.α.

Σύμφωνα με το egg, οι κλάδοι που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βάσει του αριθμού συμμετοχών είναι οι κλάδοι Υγείας, Εφαρμογών cloud, Οικονομικών Τεχνολογιών και Τουρισμού, μαζί με τον ευρύτερο κλάδο των ΤΠΕ.

Στην αύξηση των συμμετεχόντων εκτιμάται ότι συνέβαλλαν οι βελτιώσεις που υιοθετήθηκαν φέτος στα κριτήρια εισόδου του 8ου κύκλου με τα οποία διευρύνθηκε το δυνητικό κοινό στο οποίο απευθύνεται το egg, καθώς και η ψηφιοποίηση πολλών διεργασιών του Προγράμματος, λόγω και της πανδημίας της COVID-19, είχε σαν αποτέλεσμα να προσελκυσθούν περισσότερες αιτήσεις από περιφέρειες εκτός της Αττικής.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, στον 8ο κύκλο καταγράφηκε ρεκόρ αιτήσεων από υφιστάμενες Startups (σε σχέση με ομάδες που δεν έχουν συστήσει ακόμα επιχείρηση), το ποσοστό των οποίων πλησιάζει το εντυπωσιακό 40% επί του συνόλου, όπως συμμετοχών εκτός Αττικής (30% των αιτήσεων).

Τέλος σημαντικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε και η διεύρυνση του Προγράμματος σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την ενθάρρυνση της συμμετοχής ακόμα πιο ώριμων “startuppers” στον 8ο κύκλο. Αναφέρεται ενδεικτικά ότι κατά μέσο όρο το 33% των μελών των επιχειρηματικών ομάδων έχει ηλικία άνω των 40 ετών, κάτι που παρατηρείται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις