Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Fund 100 εκατ. δολ. για επενδύσεις ενάντια στον κορωνοϊό από την ισραηλινή OurCrowd

Στο παρελθόν, η OurCrowd είχε επενδύσει στην ελληνική Centaur Analytics

Η επενδυτική πλατφόρμα OurCrowd, με έδρα την Ιερουσαλήμ, ίδρυσε το “Pandemic Innovation Fund”, με στόχο να σηκώσει 100 εκατ. δολάρια για επενδύσεις σε “επείγουσες τεχνολογικές λύσεις” για τις ιατρικές, επιχειρηματικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το ταμείο θα επικεντρωθεί στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες που εκτείνονται σε διάφορους τομείς: πρόληψη και περιορισμός (εμβόλια, δοκιμές, προσωπική προστασία κ.λπ.), παρακολούθηση και θεραπεία (ψηφιακή θεραπευτική αγωγή, διαγνωστικός έλεγχος, απομακρυσμένη παρακολούθηση κ.λπ.), κανονικότητα και μείωση περιορισμών (απομακρυσμένη εργασία, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αυτοματοποίηση ρομποτικών διαδικασιών, άσκηση στο σπίτι, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, κ.λπ.).

Οι επενδύσεις θα πάνε σε νέες Startups αλλά και σε κάποιες από τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου της OurCrowd, που ήδη εργάζονται για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού, όπως η TytoCare, η οποία πρόσφατα συγκέντρωσε 50 εκατ. δολάρια. “Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού επιβεβαίωσε το όραμά μας για έναν διασυνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο που είναι έτοιμος να λύσει οποιαδήποτε κρίση μέσω της παγκόσμιας επικοινωνίας και της ταχείας απόκρισης”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OurCrowd, Jon Medved.

Σημειώνεται ότι η OurCrowd, που ιδρύθηκε το 2013 και έχει επενδύσει μέχρι σήμερα σε 200 εταιρείες και 20 funds, είχε ηγηθεί – το 2016- μιας επένδυσης 1,3 εκατ. δολαρίων, στην ελληνική Centaur Analytics. Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Βόλο και ασχολείται με τον τομέα του Internet Of Thing και της ανάλυσης δεδομένων για τον αγροτικό τομέα. Στον τότε γύρο χρηματοδότησής της είχε συμμετάσχει επίσης το PJ Tech Catalyst Fund και ο angel investor Avi Reichental.

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις