Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με πολλές ιδέες και εφαρμογές “έκλεισε” το BOOST Hackathon 2020

Στο BOOST Hackathon συμμετείχαν φοιτητές, μηχανικοί, ερευνητές, προγραμματιστές και startuppers

Πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες και εφαρμογές προέκυψαν από το μαραθώνιο τεχνολογίας και καινοτόμων ιδεών BOOST Hackathon, που διοργανώθηκε στην Πάτρα, από τις 25 έως και 31 Μαΐου 2020, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος».

Το BOOST Hackathon διοργανώθηκε με σκοπό να προωθήσει την ανάπτυξη προγραμματιστικών εφαρμογών και ιδεών στους τομείς της Ανοικτής Κοινωνικής Καινοτομίας και Ανοικτών Δεδομένων, στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου OSIRIS και της πιλοτικής δράσης “BOOST – Boost Open Data usage at the Region of Western Greece”.

Σε μια εβδομάδα γεμάτη, Διαδικτυακά Σεμινάρια, Διαδικτυακές εκδηλώσεις και δράσεις Δικτύωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν με τις τεχνολογίες αξιοποίησης Ανοιχτών Δεδομένων και Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών ώστε να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες.

Στο BOOST Hackathon συμμετείχαν φοιτητές, μηχανικοί, ερευνητές, προγραμματιστές, startuppers, οι οποίοι σχημάτισαν ομάδες και προχώρησαν στη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών. Σημαντική ήταν η συμμετοχή και συνεισφορά εκπροσώπων καινοτόμων επιχειρήσεων από την Πάτρα (SaMMYacht.com, Delivery.gr, Meazon και Startupper.gr αλλά και το εξωτερικό (Enchatted και Algomo), οι οποίοι καθοδήγησαν τις ομάδες στο σχεδιασμό των εφαρμογών. Τα ανοιχτά δεδομένα παρείχαν οι συμμετέχουσες εταιρείες, ο Δήμος Πάτρας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με κεντρικό σημείο αναφοράς το συν-δημιουργικό χώρο καινοτομίας και ανάπτυξης καινοτόμων ιδεών POS4Work Co-Working Space, αλλά και κυρίως μέσω της διαδικτυακής online συμμετοχής και παρακολούθησης.

Οι νικητές του BOOST Hackathon είναι η ομάδα Bosons των Ανέστη Μητακίδη και Εμμανουήλ Τζαγάκη, που παρουσίασαν την πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή, η ομάδα Rainbow της Νικολέτας Ντεμίρη και Αναστάσιου Δαχή, που έφτιαξαν το καλύτερο chatbot και η ομάδα Js.son’s των Δημήτρη Χρυσανθόπουλου και Χαράλαμπου Πατατούκου, που παρουσίασαν την καλύτερη ιδέα. Η ομάδα Bosons, που έλαβε το βραβείο Grand Winner, κέρδισε μία δωροεπιταγή αξίας 200 ευρώ.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα υποστηριχθούν να αξιοποιήσουν επιχειρηματικά τις τεχνολογικές τους εφαρμογές, να περιγράψουν την Επιχειρηματική τους Ιδέα, να την μετασχηματίσουν σε πλήρες Business Plan και να διεκδικήσουν αρχική χρηματοδότηση για την startup επιχείρησή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε και εδώ: https://www.facebook.com/events/190919015678805/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις