Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tink: Η σουηδική πλατφόρμα open banking σήκωσε χρηματοδότηση από την PayPal

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το τι σκοπεύει να αποκομίσει η PayPal από αυτή τη στρατηγική επένδυση/συνεργασία

Η σουηδική πλατφόρμα ανοιχτής τραπεζικής, Tink, εξασφάλισε μια στρατηγική επένδυση από την PayPal, για δεύτερη μάλιστα φορά. Ο αμερικανικός κολοσσός των πληρωμών είχε επενδύσει για πρώτη φορά στην εταιρεία το 2019, το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Η αξία του νέου deal δεν ανακοινώθηκε.

Η Tink ιδρύθηκε το 2012 ως μια πλατφόρμα ενοποίησης τραπεζικών λογαριασμών, στη συνέχεια όμως έκανε pivot και πλέον παρέχει ένα ενιαίο API για πρόσβαση σε οικονομικά δεδομένα από περισσότερες από 2.500 τράπεζες σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με την οδηγία PSD2. Η εταιρεία προσφέρει ουσιαστικά χρηματοπιστωτικά προϊόντα, τα οποία μπορούν είτε να ενσωματωθούν σε ήδη υπάρχουσες τραπεζικές εφαρμογές είτε να “σταθούν” ως αυτόνομες εφαρμογές και υπηρεσίες.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το τι σκοπεύει να αποκομίσει η PayPal από αυτή τη στρατηγική επένδυση/συνεργασία, ωστόσο σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Tink θα βελτιώσει την εμπειρία που έχουν οι πελάτες της PayPal σε αλληλεπίδραση με τα προϊόντα της. Σε δήλωσή του, ο συνιδρυτής και CEO της Tink, Daniel Kjellén, ανέφερε από την πλευρά του ότι η startup ανυπομονεί να συνεχίσει να υποστηρίζει την PayPal καθώς αυτή επεκτείνει και ενισχύει τις υπηρεσίες της σε όλη την Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες, η Tink είχε σηκώσει 90 εκατ. ευρώ σε ένα γύρο με επικεφαλής την Down Capital και την HMI Capital. Η αποτίμηση της αξίας της τότε ήταν στα 415 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά κεφάλαια που έχει σηκώσει η εταιρεία, εξαιρουμένης της τελευταίας επένδυσης της PayPal, είναι σύμφωνα με το Tech.eu, κοντά στα 200 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις