Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σπάει όλα τα ρεκόρ η Apple – Η πρώτη αμερικανική εταιρεία με αξία πάνω από 1,5 τρισ. δολάρια

Η πορεία της μετοχής της εταιρείας ήταν αντίθετη σε σύγκριση με το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης αγοράς

Παρά το κλείσιμο των καταστημάτων σε όλο τον πλανήτη λόγω της πανδημίας, η Apple δεν πτοήθηκε και σήμερα έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το 1,5 τρισ. δολάρια.

Οι λόγοι για την σταδιακή ανοδική πορεία της μετοχής της εταιρείας σύμφωνα με επενδυτές είναι το επικείμενο λανσάρισμα του 5G iPhone το Φθινόπωρο, ενδείξεις για υψηλές πωλήσεις μέσω του App Store αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν νέοι υπολογιστές Mac στο συνέδριο WWDC, οι οποίοι θα ενσωματώνουν επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM σχεδιασμένους από την ίδια την Αμερικάνικη εταιρεία σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.
Η πορεία της μετοχής της εταιρείας ήταν αντίθετη σε σύγκριση με το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης αγοράς, όπου οι ενέργειες των επενδυτών αντικατοπτρίζουν φόβους για ανάκαμψη της πανδημίας του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και ανησυχία για τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Η αξία της μετοχής της εταιρείας γνώρισε δραματική άνοδο τα τελευταία χρόνια, παρά τον πανικό των επενδυτών σε δύο περιπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια, όταν στα τέλη του 2018 και στις αρχές του 2019 αναφέρθηκε ότι οι πωλήσεις των iPhone μειώνονταν και στις αρχές του έτους όταν η επιδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη Κίνα επηρεάζοντας πολλές, κρίσιμες επιχειρήσεις και συνεργάτες της Apple.
Αναδημοσίευση από emea.gr
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις