Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρίστος Δήμας: “Στόχος μας να αξιοποιήσουμε το επιστημονικό – ερευνητικό προσωπικό της χώρας”

Τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσον αφορά στην Έρευνα και την Καινοτομία, παρουσίασε την Παρασκευή στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δήμας τόνισε πως η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας από τις δομές του Υπουργείου Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συνδεθεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο η εγχώρια παραγόμενη Έρευνα με την Καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός προέβη στην περιγραφή των νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα προς όφελος του ελληνικού οικοσυστήματος Καινοτομίας :

  • Το μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων – Elevate Greece -, που θα αποτελέσει την πύλη εισόδου στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.
  • Την αύξηση (υπερ-τριπλασιασμός) του ποσοστού υπερέκπτωσης δαπανών για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), από το 30% που ήταν μέχρι σήμερα, στο 100%.
  • Την ίδρυση της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ στην Πειραιώς.
  • Το σχέδιο για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας – ThessINTEC στην Θεσσαλονίκη.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Χρίστος Δήμας ολοκλήρωσε την παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επισημαίνοντας:

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το πολύ σημαντικό επιστημονικό – ερευνητικό προσωπικό που διαθέτουμε, παρέχοντας τους σημαντικά κίνητρα προκειμένου να μείνουν στην Ελλάδα, ώστε αξιοποιώντας την γνώση και το ταλέντο τους να δημιουργηθεί προτιθέμενη αξία προς όφελος της ελληνικής οικονομίας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις