Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Swappie: 40 εκατ. δολάρια για το φινλανδικό marketplace μεταχειρισμένων κινητών

Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία στοχεύει να επεκταθεί σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες

Χρηματοδότηση ύψους 40 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η Swappie, το φινλανδικό marketplace που πουλά μεταχειρισμένα και “αναβαθμισμένα” ηλεκτρονικά προϊόντα. Του γύρου ηγήθηκε η TESI καθώς και υφιστάμενοι επενδυτές όπως οι Lifeline Ventures, Reaktor Ventures, και Inventure, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στην πρώτη χρηματοδότηση της εταιρείας, το 2019.

Τι ακριβώς κάνει η Swappie

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2016, ουσιαστικά αναβαθμίζει και ανανεώνει μεταχειρισμένα smartphones (iPhones) και τα πουλά απευθείας μέσω του online καταστήματός της. Η Swappie έχει μάλιστα δικό της εργοστάσιο στη Σκανδιναβία, όπου γίνεται όλη η διαδικασία.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της, το γεγονός ότι ανανεώνουν οι ίδιοι κάθε συσκευή, στο εργοστάσιο, τους καθιστά ικανούς να ελέγχουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να προσφέρουν συσκευές υψηλής ποιότητας, με εγγύηση, σε τιμή χαμηλότερη από ότι αυτή ενός νέου τηλεφώνου.

Ραγδαία ανάπτυξη σε λίγα χρόνια

Σε σχετικό δελτίο τύπου, η εταιρεία κάνει λόγο για ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, όταν χρειαστεί να αλλάξουν συσκευή.

Συγκεκριμένα, η Swappie αναφέρει ότι τα έσοδα του 2019 τετραπλασιάστηκαν από το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας τα 35 εκατομμύρια δολάρια. Κατά τη διάρκεια του φετινού lockdown δε, η εταιρεία σημείωσε πενταπλάσια αύξηση στα καθαρά έσοδά της σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Η Startup αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε Φινλανδία, Σουηδία, Δανία και Ιταλία ενώ με τη νέα χρηματοδότηση σχεδιάζει να επεκταθεί – από το φετινό καλοκαίρι κιόλας- σε Γερμανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ολλανδία. Παράλληλα, θέλει να επεκτείνει την ομάδα της και να προσλάβει 400 άτομα σε όλη την Ευρώπη μέχρι το επόμενο έτος. Σήμερα, απασχολεί 260 υπαλλήλους από 31 χώρες, ενώ το 2017 το προσωπικό της ήταν μόλις οι δύο ιδρυτές!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις