Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon δημιουργεί επενδυτικό ταμείο 2 δις για βιώσιμες επενδύσεις

Η Amazon δημιουργεί ένα νέο επενδυτικό ταμείο 2 δισ. δολαρίων το οποίο θα υποστηρίξει εταιρείες που δημιουργούν “βιώσιμες τεχνολογίες και λύσεις που επιτυχάνουν τη μείωση εκπομπών άνθρακα”.

Πιο συγκεκριμένα, το fund, το οποίο θα ονομάζεται Climate Pledge Fund θα επενδύει σε εταιρείες από διάφορες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών και logistics, της παραγωγής ενέργειας, του φαγητού και της γεωργίας, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία τα 2 δισ. είναι ένα ποσό “εκκίνησης”, επομένως το fund ενδέχεται να μεγαλώσει μελλοντικά.

«Θα εξεταστούν εταιρείες από όλο τον κόσμο, όλων των μεγεθών και σταδίων, από startups που δεν έχουν ακόμα προϊόν στην αγορά έως εδραιωμένες επιχειρήσεις», δήλωσε ο CEO της Amazon, Jeff Bezos. «Κάθε μελλοντική επένδυση θα κριθεί ως προς τη δυνατότητά της να επιταχύνει την πορεία προς τον μηδενισμό των εκπομπών άνθρακα και να βοηθήσει στην προστασία του πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές».

Το συγκεκριμένο επενδυτικό ταμείο είναι μέρος του Climate Pledge, ενός ευρύτερου σχεδίου της Amazon, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία θα μηδενίσει τις εκπομπές τις έως το 2040. Βάσει του Climate Pledge, η Amazon έχει δεσμευτεί επίσης να υλοποιήσει τους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, έως το 2040.

Χθες, ο κολοσσός ανακοίνωσε επίσης ότι στοχεύει να βασίζεται αποκλειστικά σε καθαρή ενέργεια έως το 2025, 5 χρόνια πριν την “προθεσμία” που είχε θέσει στο αρχικό σχέδιό της.

Διαβάστε ακόμα:

Οι “ηθικές επενδύσεις” γίνονται η νέα κανονικότητα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις