Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Mastercard εξαγοράσει την Finicity και επενδύει στο Open Banking

Η Mastercard ανακοίνωσε χθες την εξαγορά της Finicity, μιας αμερικανικής Fintech η οποία δίνει πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικά δεδομένα και σχετικές με αυτά πληροφορίες, σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με τη Mastercard, η εξαγορά αυτή, η οποία άγγιξε τα 825 εκατ. δολάρια, έρχεται “να ενισχύσει την πλατφόρμα ανοιχτής τραπεζικής που διαθέτει και να προσθέσει μια μεγαλύτερη επιλογή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ενισχύοντας τις μακροχρόνιες συνεργασίες της εταιρείας και τη δέσμευσή της σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και fintechs σε όλο τον κόσμο”.

“Η ανοιχτή τραπεζική είναι μια παγκόσμια τάση και ένας στρατηγικά σημαντικός χώρος για εμάς. Με την προσθήκη της Finicity, αναμένουμε όχι μόνο να προωθήσουμε την στρατηγική που έχουμε για την ανοιχτή τραπεζική αλλά και να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζουμε και επιταχύνουμε τη σημερινή ψηφιακή οικονομία σε διάφορες αγορές”, δήλωσε ο Michael Miebach, πρόεδρος της Mastercard.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mastercard επενδύει όλο και περισσότερο στο open banking τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι, για παράδειγμα, δημιούργησε μια ολοκληρωμένη σειρά λύσεων ανοιχτής τραπεζικής για την ευρωπαϊκή αγορά. Όπως επισημαίνει η ίδια, ο συνδυασμός αυτών των προσπαθειών με την τεχνολογία της Finicity, έχει τη δύναμη να διαμορφώσει την επόμενη γενιά τέτοιων υπηρεσιών.

Όσο για τη Finicity, είνα μία από τις “παλιές” Fintech, που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εδραιωθεί στην αμερικανική αγορά. Ιδρύθηκε το 1999 και πλέον απασχολεί πάνω από 350 άτομα. Στόχος της εξαρχής, σύμφωνα με τους ιδρυτές της, ήταν να δώσει τη “δυνατότητα στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα, να διαχειριστούν και να χρησιμοποιήσουν τα οικονομικά τους δεδομένα για να βελτιώσουν την οικονομική τους ζωή”. Η συνεργασία με τη Mastercard θα επιταχύνει αυτήν την αποστολή, παγκοσμίως, δήλωσε ο Steve Smith, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Finicity.

Διαβάστε ακόμα:

Εύα Καϊλή: “Αναγκαία η ανάπτυξη Fintech και Open Banking στην Ελλάδα”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις