Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Μονόκερος” δια χειρός… Kardashian – Στο 1 δις η αξία της KKW

Ένα δισ. δολάρια αξίζει πλέον η KKW (Kim Kardashian West), η πολυδιαφημισμένη εταιρεία καλλυντικών της γνωστής τηλεπερσόνας και ινφλουένσερ.

Ο κολοσσός COTY, που εξαγόρασε τον περασμένο Ιανουάριο την εταιρεία καλλυντικών της Kylie Jenner (μικρότερης ετεροθαλούς αδελφής της Kim Kardashian), ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εξαγοράσει και το 20% της KKW, η οποία ανήκει στην Kim.

Το ποσό της εξαγοράς αυτού του ποσοστού θα φτάσει τα 200 εκατ. δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι ο όμιλος COTY αποτιμά της αξία της KKW στο ένα δισ. δολάρια, λίγο λιγότερο δηλαδή από τα 1,2 δισ. στα οποία αποτιμήθηκε η Kylie Cosmetics.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Kim Kardashian θα διατηρήσει το δημιουργικό έλεγχο της KKW, ενώ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους περισσότερους από 300 εκατ. ακολούθους της στα social media, ως εν δυνάμει αγοραστικό κοινό, προμοτάροντας στους λογαριασμούς της τα προϊόντα της εταιρείας.

Η ίδια η Kim Kardashian δήλωσε ότι η συμφωνία θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί στα δημιουργικά στοιχεία της επιχείρησης, που είναι το πάθος της, βασιζόμενη πλέον στην οικονομική ισχύ της COTY.

Όπως αναφέρει το CNNi, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021 και θα είναι ένα ακόμα βήμα στην αναμόρφωση της COTY, η οποία πριν από λίγες μέρες άλλαξε CEO.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις