Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ήρθε στην Ελλάδα η Amazon

Την είσοδο της στην ελληνική αγορά ετοιμάζεται να κάνει η Amazon, αν και όχι με τον τρόπο που μπορεί α εύχονταν πολλοί που θέλουν να δουν τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου να δραστηριοποιείται στη χώρα μας.

Το AWS υποστηρίζει τις υπηρεσίες cloud της εταιρείας και μέσα από αυτή προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Η παρουσία της Amazon στη χώρα μας μέσω του AWS έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες και μάλιστα η σχετική συμφωνία είχε χαιρετιστεί με ένθερμο τρόπο από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η ένταξη της Ελλάδας στις cloud υπηρεσίες της Amazon, ένωσε τη χώρα μας με το παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας, τις υπηρεσίες της οποίας έχουν χρησιμοποιήσει δεκάδες επιχειρήσεις. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η είσοδος των υπηρεσιών cloud στη Amazon στην Ελλάδα, υπήρξε έντονο παρασκήνιο εντατικών διαβουλεύσεων μεταξύ της εταιρείας και της κυβέρνησης, με πρωτοστάτη τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο ερχομός της AWS στην Ελλάδα είναι έργο τεράστιας σημασία για τη χώρα, η οποία μέσα από αυτή  μπαίνει στον τεχνολογικό χάρτη του κόσμου και εντείνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την μετάβαση σε ένα ψηφιακό κράτος και την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN, έχει ήδη συσταθεί η «Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε.»., η οποία έχει την έδρα της στην Λεωφόρο Κηφισίας 280 στο Χαλάνδρι. Διαχειριστής της εταιρείας είναι ο Tony Van den Berge, ο οποίος κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή όσον αφορά τις σχέσεις με συνεργάτες για την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) στην Amazon Web Services (AWS). H τελευταία είναι η θυγατρική του αμερικανικού διαδικτυακού κολοσσού, η οποία ασχολείται με την παροχή λύσεων και υπηρεσιών cloud σε επιχειρήσεις και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις