Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ευρωπαϊκές τράπεζες εναντίον Visa, Mastercard με νέα πλατφόρμα πληρωμών

Δεκαέξι μεγάλες τράπεζες της Ευρωζώνης ενώνουν τις δυνάμεις τους για να λανσάρουν ένα νέο σύστημα πληρωμών και να ανακόψουν τη δυναμική πορεία των Visa, Mastercard και άλλων κινεζικών και αμερικανικών “Big Tech” εταιρειών.

Το European Payments Initiative (EPI), όπως ονομάζεται η πρωτοβουλία,   στοχεύει στη δημιουργία ενός ενοποιημένου πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών, προσφέροντας μια κάρτα για καταναλωτές και εμπόρους σε όλη την Ευρώπη, ένα ψηφιακό πορτοφόλι και πληρωμές P2P.

Οι τράπεζες που υποστηρίζουν το project – BBVA, BNP Paribas, Groupe BPCE, CaixaBank, Commerzbank, Crédit Agricole, Crédit Mutuel, Deutsche Bank, Deutcher Sparkassen- und Giroverband, DZ BANK Group, ING, KBC Group, La Banque Postale, Banco Santander, Socié Générale, UniCredit – έχουν την πλήρη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία έχει προωθήσει εδώ και καιρό την ιδέα ενός διασυνοριακού συστήματος ικανού να τα βάλει με τα μεγάλα brands, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία.

Η αρχική φάση της υλοποίησης αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες μέσω της δημιουργίας μιας νέας εταιρείας στις Βρυξέλλες, η οποία θα καθορίζει τους σαφείς στόχους της πρωτοβουλίας, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης του τεχνικού και επιχειρησιακού χάρτη του έργου. Τα αποτελέσματα των δράσεων αυτής της “ενδιάμεσης” εταιρείας θα αξιολογούνται από κάθε τράπεζα πριν το έργο μπει στην τελική ευθεία.

Στο μεταξύ, η πρωτοβουλία είναι “ανοιχτή σε νέα μέλη. Μέχρι το τέλος του 2020, παίκτες της ευρωπαϊκής αγοράς, μεμονωμένες τράπεζες ή συνδικάτα τραπεζών, καθώς και τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών μπορούν να υποβάλουν αίτηση και να συμμετάσχουν στην κοινοπραξία.

Με πληροφορίες από Finextra 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις