Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Έτοιμος” ο Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ο νέος Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας, θα ονομάζεται Rebrain Western Greece και έχει ήδη σχεδιάσει ένα μείγμα προηγμένων δράσεων

Η έναρξη του πρώτου Περιφερειακού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας για την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των ΟΤΑ που εντάσσονται σε αυτή, ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο του 8ου Regional Growth Conference, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Ο νέος Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας, θα ονομάζεται Rebrain Western Greece και έχει ήδη σχεδιάσει ένα μείγμα προηγμένων δράσεων για το μέλλον της εργασίας και μια σειρά “ριζικών μεταρρυθμίσεων” για την ενεργοποίηση, ανάπτυξη και ενίσχυση “της ικανότητας του πιο χρήσιμου πόρου:της ανθρώπινης δημιουργίας”.

Ο κόμβος καινοτομίας αποτελείται από επιστήμονες και της Περιφέρειας, του Rebrain Greece, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, των Επιμελητήριων της Δυτικής Ελλάδας και μιας σειράς άλλων φορέων.

Μια νέα εποχή ανάπτυξης

Μιλώντας στο συνέδριο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρθηκε στα ισχυρά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας ότι με βάση αυτά, η περιοχή μπορεί να πετύχει ένα ισχυρό άλμα και να μετατραπεί σε πρωταγωνίστρια της νέας εποχής.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είμαστε η γη του Ολυμπισμού, αλλά και η γη της εθνικής παλιγγενεσίας. Πάντοτε ήμασταν – και παραμένουμε – ένα από τα πιο ευρωπαϊκά τμήματα της χώρας, αλλά και η σπονδυλική στήλη του δυτικού άξονα της Ελλάδας, που συνδέει την Ήπειρο με την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου. Διαθέτουμε μία γη πολλών εξαιρετικών αγροτοδιατροφικών προϊόντων. Αλλά και έναν ισχυρό μεταφορικό και εμπορικό τομέα ως πύλη της Ελλάδας προς τη Δύση. Επίσης διαθέτουμε μεγάλα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα με δεκάδες χιλιάδες νιάτα. Και βέβαια, είμαστε κληρονόμοι ενός μεγάλου φυσικού πλούτου που οφείλουμε να προστατεύσουμε αλλά και να αξιοποιήσουμε».

Και καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης συνόψισε: «Αυτή είναι Δυτική Ελλάδα. Μια περιοχή που πλέον επιταχύνει, ανοίγεται στον κόσμο και με αυτοπεποίθηση θα βρει τον δρόμο της προς μία νέα εποχή ανάπτυξης και ελπίδας για όλους».

Ο νέος κόμβος και το Rebrain Greece

Το Rebrain Greece, μέρος του οποίου αποτελεί ο νέος Κόμβος Καινοτομίας, αποτελεί μια  Διεπιστημονική Εθελοντική Πρωτοβουλία για τον Τεχνολογικό Μετασχηματισμό της Αγοράς Εργασίας και την ανάσχεση του Brain Drain. Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 από στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και λειτουργεί ως συμβουλευτικός και υποστηρικτικός θεσμός στο Υπουργείο Εργασίας.

Ο νέος Κόμβος Καινοτομίας, αποτελεί αποτέλεσμα των εργασιών της πρωτοβουλίας αυτής και υλοποιήθηκε με βάση το Σύμφωνο Συνεργασίας Υπουργείου Εργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος της 31ης Ιανουαρίου 2020. Πρόκειται για το πρώτο εγχείρημα στη χώρα, ολοκληρωμένης επιστημονικής και μεθοδολογικής παρέμβασης για ένα σύνολο μειζόνων ζητημάτων, όπως η ένταξη της τεχνολογίας στην αγορά εργασίας, η κλιματική αλλαγή, η κυκλική οικονομία, η ανοικτή ψηφιακή εκπαίδευση και κατάρτιση κλπ.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις