Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στις 16/7 ο τελικός του MITEF Greece Startup Competition 2020

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του MITEF Greece στοχεύει στην επιτάχυνση και προώθηση νεοφυών επιχειρήσεων που εστιάζουν στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Κολλέγιο Αθηνών, με φυσική παρουσία αλλά περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, η ανακοίνωση των νικητών και η τελετή απονομής των βραβείων για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας του MIT Enterprise Forum Greece, που γίνεται στην Ελλάδα για 6η συνεχή χρονιά.

To event θα μεταδοθεί και μέσω Live Streaming. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στη σελίδα του MITEF Greece στο Facebook και στο LinkedIn.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του MITEF Greece στοχεύει στην επιτάχυνση και προώθηση νεοφυών επιχειρήσεων που εστιάζουν στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας. Φέτος, εκτός από την κατηγορία «General», ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο εξειδικευμένες κατηγορίες: «Energy» και «Maritime».

Για 2η συνεχή χρονιά, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι αποκλειστικός χορηγός της εξειδικευμένης κατηγόριας «Energy», στα πλαίσια των δράσεων του Ομίλου που στοχεύουν στην ανεύρεση και ανάδειξη καινοτόμων εφαρμογών των νέων τεχνολογιών στο χώρο της ενέργειας.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση, αναφέρονται παρακάτω με αλφαβητική σειρά: Aurora Plasma Tools, Beenotes Plus, Bialoom, Cyrus, EnergyGenics, Finloup, Homi, Less Engines, Mobito, Narratologies, Optecharge, Pidust, ResQ Biotech, Syndeseas Integrated Solutions and The Sarm Project (AEI Labs).

Στην τελική φάση του διαγωνισμού, οι νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, παρουσιάζουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μπροστά στην κριτική επιτροπή, η οποία επιλέγει τις νικήτριες ομάδες.

Oι νικητές θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών από τους χορηγούς, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο όφελος για τους νικητές όμως, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελεί η διεθνής αναγνώριση μέσω της προβολής τους από το διεθνές δίκτυο του MITEF Greece σε Ελλάδα και εξωτερικό, που έχει ως πυρήνα τη ακαδημαϊκή και τεχνολογική κοινότητα της Βοστώνης των Η.Π.Α.

Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί με πολύ περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, λόγω COVID-19. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλες τις απαραίτητες οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων υπουργείων με κύριο μέλημα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των παρευρισκομένων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις