Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O CEO της Panasonic για τον Elon Musk: “Μια ιδιοφυΐα που αψηφά την κοινή λογική”

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να τον μιμηθώ», είπε χαρακτηριστικά ο Kazuhiro Tsuga

Μια… «υπερβολικά αισιόδοξη ιδιοφυΐα», που «αψηφά την κοινή λογική» – αυτός είναι ο Elon Musk, σύμφωνα με τον CEO της Panasonic.

Μιλώντας σε εκδήλωση για νέους επιχειρηματίες, και ενώ η ιαπωνική εταιρεία βρίσκεται σε στάδιο επέκτασης της συνεργασίας της με την Tesla, στην αγορά μπαταριών, ο Kazuhiro Tsuga είπε χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω ότι μόνο οι ιδιοφυΐες μπορούν να ανταποκριθούν σε μεγάλα οράματα. Με υπερβολική αισιοδοξία, μια ιδιοφυΐα όπως ο Musk μπορεί να αγνοήσει οποιαδήποτε δυσκολία και να κυνηγήσει το όραμά του. Μπροστά σε αυτό το όραμα, τα περισσότερα πράγματα δεν έχουν σημασία».

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να τον μιμηθώ», συνέχισε λέγοντας ότι είναι πιθανότατα πιο ασφαλής για όλους αυτή η επιλογή.

Η συνεργασία Panasonic – Tesla

Η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκίνησε πάνω από δέκα χρόνια πριν, όταν ο Tsuga αποφάσισε να επενδύσει 1,6 δις. δολάρια στο εργοστάσιο μπαταριών της Tesla στη Νεβάδα, το οποίο πλέον κατέχουν από κοινού. Τώρα, που το εργοστάσιο αυτό είναι πλέον κερδοφόρο, οι δύο εταιρείες συζητούν την επέκτασή του. Πάντως, η συνεργασία τους σε άλλους τομείς δεν είναι το ίδιο επιτυχημένη. Σύμφωνα με το Business Insider, η Panasonic σχεδιάζει να αποσυρθεί από το εργοστάσιο φωτοβολταϊκών πάνελ της Tesla μέχρι τον Σεπτέμβριο, λόγω περιορισμένης ζήτησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις