Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Mobileye ξεκινά να δοκιμάζει αυτόνομα οχήματα στη Γερμανία

Η γερμανική Mobileye, μια startup η οποία από το 2017 ανήκει στην Intel, έλαβε άδεια από τις γερμανικές αρχές και μπορεί πλέον να δοκιμάσει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης οπουδήποτε στη χώρα, ξεκινώντας από το Μόναχο, όπου οι δοκιμές θα γίνουν σε πραγματική κίνηση.

H απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η Mobileye είναι μία από τις πρώτες Non-OEM (Not the Original Equipment Manufacturer)   εταιρείες που καταφέρνουν να πάρουν άδεια και να δοκιμάσουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης σε δρόμους της Γερμανίας. Μέχρι τώρα, οι δοκιμές αυτού του είδους στην Γερμανία, πραγματοποιούνταν κυρίως σε κλειστά περιβάλλοντα, συχνά με προσομειώσεις.

Με αυτή της την κατάκτηση, η Mobileye έρχεται λοιπόν ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της, που σύμφωνα με την ίδια είναι ένα μέλλον χωρίς οδηγούς. Μετά το Μόναχο, από όπου θα ξεκινήσει, η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δοκιμές και σε άλλες περιοχές της Γερμανίας, ενώ πριν το τέλος του έτους θέλει να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, επίσης με δοκιμές σε ανοιχτούς δρόμους.

Ποια είναι η Mobileye

Η Mobileye ξεκίνησε το 1999 από το Ισραήλ και λειτουργεί ως προμηθευτής κατασκευαστών, σε ότι αφορά τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης αυτοκινήτων. Τα συστήματά της αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται σε περίπου 60 εκατ. οχήματα παγκοσμίως, με την εταιρεία να συνεργάζεται με πάνω από 25 αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η εταιρεία αποτελεί ουσιαστικά μια “μηχανή ανάπτυξης” για την Intel, – που την εξαγόρασε το 2017 για 15,3 δισ. δολάρια – καθώς τη τη βάζει σε αγορές με τεράστια δυναμική. Γι’ αυτό άλλωστε και η Intel, προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά της Moovit, της γνωστής δωρεάν εφαρμογής αστικών μετακινήσεων με στόχο να “βοηθήσει” την Mobileye και να την φέρει πιο κοντά στον στόχο της, που είναι να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων ρομποτικών ταξί.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η αγορά των αυτόνομων – ρομποτικών ταξί, αναμένεται να αγγίξει τα 160 δις μέχρι το 2030.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις