Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ιταλική InSilicoTrials κάνει “disrupt” στην ιατρική με προσιτά μοντέλα προσομοίωσης

Σήκωσε 3 εκατ. ευρώ για να εκδημοκρατίσει την φαρμακευτική και ιατρική έρευνα

Χρηματοδότηση Α’ Γύρου, ύψους 3 εκατ. ευρώ, σήκωσε η ιταλική Startup InSilicoTrials, η οποία παρέχει προσιτά μοντέλα προσομοίωσης για φαρμακευτική και ιατρική έρευνα.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2017 με έδρα την Τεργέστη, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα που είναι “ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος κατάλογος, ένα πραγματικό διαδικτυακό εργαστήριο με διαφορετικά εργαλεία διαθέσιμα” για τις κλινικές δοκιμές φαρμάκων και ιατρικών συσκευών.

Η ομάδα συνεργάζεται με ερευνητές, ρυθμιστικές υπηρεσίες και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο για να εντοπίσει τα καλύτερα μαθηματικά μοντέλα για τον ιατρικό τομέα – στη συνέχεια τα καθιστά φιλικά προς το χρήστη σε ένα ασφαλές δίκτυο cloud. Αυτό που θέλει να κάνει ουσιαστικά η εταιρεία είναι να “εκδημοκρατίσει” την καινοτόμα αυτή προσέγγιση κλινικών δοκιμών. Πώς;

Η εταιρεία έχει εφαρμόσει ένα μοντέλο πληρωμής ανά χρήση, καθιστώντας έτσι τις προσομοιώσεις διαθέσιμες όχι μόνο σε μερικούς ηγέτες της αγοράς αλλά και σε όλους τους άλλους παίκτες, σε πάνω από 52.000 ιατρικές και 3.200 φαρμακευτικές εταιρείες. Ως αποτέλεσμα, περισσότερα πιθανά φάρμακα μπορούν να περάσουν από κλινικές δοκιμές με την ελπίδα ότι θα κυκλοφορήσουν τελικά στην αγορά.

“Σε αντίθεση με τον τομέα της αεροδιαστημικής ή της αυτοκινητοβιομηχανίας, η υγειονομική περίθαλψη και οι βιοεπιστήμες δεν έχουν ακόμη “διαταραχθεί” από τον επαναστατικό τομέα των λογισμικών προσομοίωσης”, δήλωσε ο Massimiliano Magrini, διευθύνων σύμβουλος της United Ventures, η οποία ηγήθηκε της επένδυσης.  Έρευνα αγοράς δείχνει, ωστόσο, ότι η παγκόσμια αγορά βιο-προσομοιώσεων θα ξεπεράσει τα 4,5 δισ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.

Με πληροφορίες από το Tech.eu

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις