Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 5 δισ. δολάρια η αξία της TransferWise

Στα 5 δισ. δολάρια εκτιμάται πλέον η αξία της TransferWise, μίας από τις μεγαλύτερες Fintech εταιρείες στην Ευρώπη, μετά από ένα γύρο πώλησης μετοχών αξίας 319 εκατ. δολαρίων.

Του γύρου ηγήθηκε η D1 Capital Partners και η  Lone Pine Capital, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι της εταιρείας,  Baillie Gifford, Fidelity International και LocalGlobe, αύξησαν τα μετοχικά τους μερίδια. Οι μετοχές πωλήθηκαν από υπαλλήλους και άλλους μετόχους απευθείας στους επενδυτές, καθώς η εταιρεία δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

“Τα τελευταία χρόνια χρηματοδοτούμαστε αποκλειστικά από τους πελάτες μας και δεν έχει χρειαστεί να συγκεντρώσουμε εξωτερική χρηματοδότηση για την εταιρεία”, δήλωσε σε σχετικά ο συνιδρυτής και σημερινός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Kristo Käärmann. “Αυτός ο δευτερεύων γύρος μας δίνει την ευκαιρία να εισέλθουν (στην εταιρεία) νέοι επενδυτές, επιβραβεύοντας παράλληλα τους επενδυτές και τους υπαλλήλους μας που μας βοήθησαν να πετύχουμε”.

Η TransferWise ιδρύθηκε το 2011 και κατάφερε να πετύχει μειώνοντας τα τέλη που χρεώνουν οι μεγάλες τράπεζες για την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό. Μέχρι πέρυσι η αποτίμησή της άγγιζε τα 3,5 δις, επομένως το άλμα στα 5 δις, που ήρθε ως αποτέλεσμα της πρόσφατης πώλησης μετοχών, την καθιστά μία από τις Fintech με τη μεγαλύτερη αξία στην Ευρώπη. Η TransferWise παραμένει ωστόσο “πίσω” από εταιρείες όπως οι Revolut, Checkout.com και Klarna, η αξία των οποίων είναι στα 5,5 δις αυτή τη στιγμή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις