Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κατεβάζει ρολά το αμερικανικό Rakuten Marketplace

O Ιαπωνικός κολοσσός Rakuten έβαλε «λουκέτο» στο Rakuten Marketplace, το διαδικτυακό κατάστημα λιανικής του στις ΗΠΑ (πρώην Buy.com) το και σύμφωνα με το TechCrunch θα τερματίσει τις δραστηριότητες του μέσα στους επόμενους δύο μήνες, Το «λουκέτο» σημαίνει ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στις ΗΠΑ θα κλείσουν και ως εκ τούτου θα απολυθούν περίπου 87 εργαζόμενοι.

Η Rakuten εξαγόρασε το Buy.com έναντι 250 εκατ. δολαρίων το 2010, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την λιανική της αγορά και έξω από την Ιαπωνία. Ωστόσο η μεγάλη εξέλιξη του κλάδου, η επιθετική ανάπτυξη της Amazon, πιθανότατα η μετονομασία του “καταστήματος” σε Rakuten Marketplace, αλλά και η αποχώρηση των αρχικών CEO και COO, οδήγησαν σε παρακμή και τελικά στο κλείσιμό του.

Βάσει της απόφασης της εταιρείας, οι πελάτες του Marketplace θα μπορούν να κάνουν παραγγελίες για τους επόμενους δύο μήνες, ενώ μετά από αυτό το χρονικό διάστημα ο ιστότοπος θα τερματίσει τη λειτουργία του. Το γεγονός αυτό είναι σίγουρα ένα “χτύπημα” για το brand και την φήμη της Rakuten, ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρόκειται να την επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις