Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Φρένο” στη συμφωνία εξαγοράς μεταξύ Google-Fitbit βάζει η Κομισιόν

Φρένο στα σχέδια της Goofle για την εξαγορά της Fitbit βάζεΙ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοινώνοντας ότι θα ξεκινήσει έρευνα για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας συμφωνίας στον ανταγωνισμό.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ήδη υπάρχουσα συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών θα “παγώσει” προσωρινά. Η Επιτροπή δήλωσε ότι έχει 90 εργάσιμες ημέρες για να λάβει απόφαση σχετικά με την απόκτηση – οπότε η συμφωνία δεν έχει επίσημη ισχύ τουλάχιστον έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Σχολιάζοντας την έναρξη της έρευνας, η Margrethe Vestager, Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, ανέφερε: «Η χρήση φορητών συσκευών από Ευρωπαίους καταναλωτές αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα συμβαδίζει με μια εκθετική αύξηση των δεδομένων που δημιουργούνται μέσω αυτών των συσκευών. Αυτά τα δεδομένα παρέχουν βασικές πληροφορίες σχετικά με τη ζωή και την κατάσταση της υγείας των χρηστών. Η έρευνά μας στοχεύει να διασφαλίσει ότι ο έλεγχος δεδομένων που συλλέγονται μέσω φορητών συσκευών, από την Google, δεν στρεβλώνει τον ανταγωνισμό. ”

Η Google απάντησε στην ΕΕ μέσα από μια ανάρτηση στο blog της, υπερασπιζόμενη τη συμφωνία και τονίζοντας ότι αυτή θα προωθήσει την καινοτομία και θα οδηγήσει σε αυξημένο ανταγωνισμό. “Αυτή η συμφωνία αφορά συσκευές, όχι δεδομένα”, αναφέρει χαρακτηριστικά στη δημοσίευση ο αντιπρόεδρος της Google, Rick Osterloh.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία Google-Fitbit για την εξαγορά ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο, με την αξία της να ανέρχεται στα 2,1 δισ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις