Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλο το πλήγμα για τις low-cost αεροπορικές εταιρείες

Η Ινδική αεροπορική εταιρεία low-cost ΙndiGo έχει δεχθεί πολλά χτυπήματα λόγω της πανδημίας, όπως και όλες οι αντίστοιχες εταιρίες, με τον CEO της InterGlobe Aviation, Ρονοτζόι Ντούτα, (η οποία διαχειρίζεται την low-cost αεροπορική εταιρία), να εκτιμά ότι δεν θα είναι κερδοφόρα για τους επόμενους 18 μήνες.

Η IndiGo είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Νότιο-Ανατολικής Ασίας, με το μέγεθος του στόλου της να φτάνει τα 274 αεροσκάφη ενώ κάνει και διεθνείς πτήσεις.

Αυτή τη στιγμή, στις πτήσεις της η IndiGo έχει πληρότητα 32%, με τον Ντούτα να δηλώνει: «Προσδοκούμε στα μέσα της επόμενης χρονιάς, να έχουμε στις πτήσεις μας πληρότητα 85%».

Ιδιαίτερα ο CEO της InterGlobe Aviation, επεσήμανε στο «Street Signs Asia» του CNBC ότι: «Θα είναι πολύ δύσκολο η εταιρία μας να είναι επικερδής, με αυτές της πληρότητες, αλλά ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε την χωρητικότητα στο 75% στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Όταν «χτυπήσουμε» αυτό το νούμερο, θα έχουμε μια καλύτερη ευκαιρία για να έχουμε κέρδος. Κατ’ εμέ δεν θα είμαστε επικερδής για τους επόμενους 18 μήνες», ενώ υπογράμμισε ότι η IndiGo εστιάζει στο να έχει θετικό cash flow.

Η πανδημία του κορωνοιού σταμάτησε τα αεροπορικά ταξίδια, αναγκάζοντας τις εταιρίες να αναστέλλουν πτήσεις, να απολύουν προσωπικό και να μειώνουν το στόλο τους, με τον Ντούτα να διευκρινίζει πως: «Εξετάζουμε συνεχώς τη διάρθρωση του κόστους μας. Έχουμε κάνει οδυνηρές ενέργειες όσον αφορά τους εργαζομένους. Αυτή τη στιγμή, δεν στοχεύουμε να πάμε πιο μακριά. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εάν οι επιχειρηματικές συνθήκες επιδεινωθούν περαιτέρω λόγω της πανδημίας.

Η IndiGo ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 10% του δυναμικού, με τον Ντούτα να επισημαίνει ότι έχει δεχθεί μείωση μισθού, ενώ νωρίτερα αυτόν τον μήνα η low cost αεροπορική εταιρία ανέφερε ότι σκοπεύει να σηκώσει χρηματοδότηση ύψους  40 δις ρουπιών (534 εκατομμύρια δολάρια) από funds

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις