Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ibnb.gr: Η ελληνική πλατφόρμα τουριστικών κρατήσεων που καταργεί τις προμήθειες

Το γεγονός ότι μια εταιρεία μέσα σε λιγότερο από ένα έτος από την στιγμή που βγήκε στην αγορά κρατήσεων τουριστικών καταλυμάτων και τοπικών εμπειριών έχει μερικές χιλιάδες καταχωρήσεις δείχνει ότι κατάφερε να αφουγκραστεί τις ανάγκες της αγοράς.

Η ελληνική πλατφόρμα κρατήσεων ibnb.gr ιδρύθηκε τον Μάιο του 2019 από τον Στέφανο Τελιωρίδη και την Χριστίνα Μπάλλα στη Θεσσαλονίκη και τον Ιούλιο του ίδιου έτους το site ήταν στον αέρα. Όντας οι ίδιοι στον χώρο της βραχυχρόνιων μισθώσεων και διέκριναν την ανάγκη της τουριστικής αγοράς για “digital transformation” με έμφαση στην άμεση επικοινωνία ταξιδιώτη – καταλύματος βγάζοντας από την εικόνα τους μεγάλους και πολλές φορές ανελαστικούς και “ακριβούς” μεσάζοντες όπως το AirBnB και το Booking.com.

Εν μέσω πανδημίας η ibnb.gr έφτασε να απαριθμεί 2.200 καταχωρήσεις και δεκάδες συνεργασίες με διαχειριστές καταλυμάτων, εταιρίες και επαγγελματίες του τουρισμού και στα σχέδιά της είναι φυσικά η περαιτέρω επέκταση σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της ibnb.gr είναι συνδρομητικό, με τρία πακέτα τα οποία ξεκινάνε από ta 3,5 ευρώ το μήνα προσφέροντας και ασφαλιστικές καλύψεις μάλιστα στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων αλλά και ανταλλαγή καταλυμάτων.

Όπως αναφέρει ο Στέφανος Τελιωρίδης: “Η ibnb δεν επιδιώκει να συγκριθεί (και δεν μπορεί από τόσο νωρίς) με οποιαδήποτε παγκόσμια πλατφόρμα κρατήσεων. Δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει ανεξαρτησία στα καταλύματα και μεγαλύτερα έσοδα, χωρίς κρυφές χρεώσεις. Οι συναλλαγή γίνεται απευθείας με το κατάλυμα και δεν συμμετέχει σε κανένα στάδιο η πλατφόρμα μας.
Είμαστε εδώ μαζί σας και εφόσον είμαστε ενωμένοι μπορεί να βγει κάτι το πολύ όμορφο και δυνατό, ακόμα και έξω από τα ελληνικά σύνορα. Πολλές φορές υπήρχε η σκέψη από πολλούς να δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο. Ωστόσο οι δυσκολίες ήταν και είναι πάρα μα πάρα πολλές και ο στρατηγικός σχεδιασμός πολύπλοκος.
Εμείς το πιστέψαμε και δημιουργήσαμε κάτι πολύ αξιόλογο και ποιοτικό, ακόμη και σε σύγκριση με ευρωπαϊκά δεδομένα”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις