Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Fund 50 εκατ. ευρώ με έντονο… άρωμα γυναίκας

To Γερμανικό VC, La Famiglia, που εδρεύει στο Βερολίνο και διοικείται από γυναίκες, δημιούργησε ένα fund συνολικού ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να απευθυνθεί σε B2B τεχνολογικές startup εταιρείες. Το εν λόγω fund αναμένεται να πραγματοποιήσει αρχικές επενδύσεις που δεν θα ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ ανά περίσταση και θα εστιάζει το καθετοποιημένο ενδιαφέρον του στους τομείς των logistics, της εφοδιαστικής αλυσίδας, της βιομηχανικής τεχνολογίας και της ασφάλισης. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της La Famiglia, περίπου το μισό ποσό του αρχικού κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθεί για τις πρώτες χρηματοδοτήσεις, ενώ το υπόλοιπο προορίζεται για τους επόμενους επενδυτικούς γύρους.

Από την ολοκλήρωση του πρώτου της fund συνολικού ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ το 2017, η γερμανική εταιρεία έχει επενδύσει σε 37 εταιρείες σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Βερολινέζικης πλατφόρμας μεταφοράς εμπορευμάτων Forto, της αρθρωτής πλατφόρμας παραγωγής Arculus, της πλατφόρμας πληρωμής εργολάβων Deel, καθώς επίσης και της πλατφόρμας συνεργασίας δεδομένων, Graphy.

Μεταξύ αυτών που επένδυσαν στο συγκεκριμένο fund της La Famiglia συμπεριλαμβάνονται μέλη των οικογενειών Mittal, Pictet, Oetker, Hymer και Swarovski, καθώς επίσης και αντίστοιχα μέλη των ιδιοκτητριών οικογενειών επιχειρήσεων όπως λ.χ. οι Hapag Lloyd, Solvay, Adidas και Valentino.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις