Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BITKRAFT Ventures: Νέο fund 165 εκατ. δολαρίων για επενδύσεις σε esports, gaming και interactive media

Η BITKRAFT Ventures, VC με έδρα το Βερολίνο και γραφεία σε Λονδίνο, Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσε ένα νέο fund ύψους 165 εκατ. δολαρίων για επενδύσεις σε esports, gaming και interactive media.

Με το fund αυτό (Venture Fund I), το VC σχεδιάζει να ηγηθεί επενδύσεων seed και Α’ Γύρου σε Startups που “ταιριάζουν” όραμά του, συνδέοντας τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο προς όφελος του καταναλωτή που θέλει να διασκεδάσει ή να παίξει.

Το Venture Fund I υποστηρίζεται από μια ευρεία γκάμα επενδυτών συμπεριλαμβανομένων των Carolwood, Declaration Partners,  JS Capital, adidas, WPP, Advance και Logitech.

“Είμαστε ευγνώμονες στους επενδυτές μας για την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της ομάδας μας να αναγνωρίζει ταλέντο, τάσεις και ευκαιρίες στον χώρο των παιχνιδιών και των esports”, δήλωσε ο Jens Hilgers, ιδρυτικό στέλεχος της BITKRAFT.

Σημειώνεται ότι το VC σχεδιάζει να επενδύσει σε εταιρείες σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία, όπως είχε κάνει και με το προηγούμενο pre-seed fund της, το 2017. Πρόσφατα, η ομάδα ηγήθηκε μιας επένδυσης 8 εκατ. δολαρίων στην Voicemod, μια ισπανική startup που δημιουργεί φωνητικά avatars για παιχνίδια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις