Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Φιλανδική Quuppa σήκωσε 20 εκατ. ευρώ για συστήματα RTLS

Η Quuppa, μια startup εντοπισμού τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου χρηματοδότησης, συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την «παρθενική» του εμφάνιση το 2012, το «ευφυές» σύστημα εντοπισμού της Quuppa επιτρέπει στους πελάτες σε μια ποικιλία βιομηχανικών αγορών να εντοπίζουν με ακρίβεια και αξιοπιστία τις συσκευές με δυνατότητα Bluetooth. Η μοναδική μεθοδολογία και οι αλγόριθμοι εντοπισμού θέσης επιτρέπουν την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο με ακρίβεια επιπέδου εκατοστών.

Η τεχνολογία της Φιλανδικής εταιρείας χρησιμοποιείται σε διάφορες κατακόρυφες αγορές, όπως κατασκευή, υγειονομική περίθαλψη, «έξυπνα» κτίρια, ενώ βρίσκει εφαρμογή και στον χώρο του αθλητισμού. Μάλιστα, υπό αυτό το πρίσμα, το σύστημα εντοπισμού θέσης βελτίωσε την παραγωγή και τη λειτουργική αποδοτικότητα σε πολλά εργοστάσια και αποθήκες παγκοσμίως.

Η Quuppa έχει ήδη αναπτύξει περισσότερες από 2.000 λύσεις υπηρεσιών βάσει τοποθεσίας, διαθέτοντας παραπάνω από 170 συνεργάτες παγκοσμίως. Εκτός από τη Φινλανδία, η Quuppa έχει γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Κίνα, την Αυστραλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μέχρι στιγμής, η Quuppa έχει σημειώσει μια υγιή πορεία ανάπτυξης και ταμειακών ροών, επιτυγχάνοντας έσοδα της τάξεως των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Από τούδε και στο εξής, η εταιρεία αποσκοπεί να αξιοποιήσει τα κεφάλαια που άντλησε προκειμένου να κάνει πράξη ένα μεγαλύτερο άλμα στις παγκόσμιες αγορές.

Σύμφωνα με προβλέψεις, η αξία της παγκόσμιας αγοράς των συστημάτων εντοπισμού σε πραγματικό χρόνο (Real Time Locating Systems – RTLS) αναμένεται να διαμορφωθεί στα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2023, επιτυγχάνοντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 22,5%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις