Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Rocket Internet αποσύρεται από το χρηματιστήριο γιατί… δεν έχει πια νόημα

Η γερμανική Rocket Internet, το “εργοστάσιο” Startup εταιρειών που έχει δημιουργήσει success stories όπως την Delivery Hero και την Home24, αποφάσισε να αποσύρει τις μετοχές της από τα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και του Λουξεμβούργου.

Σε δελτίο τύπου της, η εταιρεία εξηγεί την απόφασή της λέγοντας ότι τα ιδιωτικά κεφάλαια είναι πλέον πολύ πιο προσβάσιμα στις μέρες μας – κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφθεί το 2014 όταν η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο – επομένως η ανάγκη για χρηματιστηριακές συναλλαγές δεν υπάρχει πια.

Μόλις αποσυρθεί και επίσημα, η γερμανική εταιρεία θα επικεντρωθεί στη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική της, έχοντας λιγότερες νομικές και διοικητικές “περιπλοκές” και λιγότερα έξοδα, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία ωστόσο δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Rocket Internet ιδρύθηκε το 2007 και αναπτύχθηκε με ραγδαίο ρυθμό, δημιουργώντας αλλά και επενδύοντας σε πολλές startups, πολλές φορές υποστηρίζοντας και ανταγωνιστές στον ίδιο χώρο. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μερικά μεγάλα ονόματα, που έφτασαν σε δικές του IPOs, ωστόσο από το 2016 καταγράφει μεγάλες ζημίες και λιγότερες επιτυχίες.

Αυτός είναι ίσως ένας ακόμα λόγος που την οδήγησε στην τελευταία της απόφαση και στην πρωτοβουλία να επικεντρωθεί στην στρατηγική της. Η διαγραφή από το χρηματιστήριο περιλαμβάνει την αγορά από την ελεύθερη αγορά περίπου 12 εκατ. μετοχών (8.84% από το συνολικό μετοχικό μερίδιο της εταιρεία), η οποία ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου. Η τιμή ανά μετοχή θα είναι στα 18,75 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις