Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε ισχύ ο υπερ-τριπλασιασμός των φορολογικών κινήτρων για επιχειρήσεις που επενδύουν σε R&D

“Από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2020 ισχύει ο υπερ-τριπλασιασμός των φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D). Στόχος μας να δημιουργηθούν νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους νέους επιστήμονές μας”.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας. Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 46 του νόμου 4712/20 αυξάνεται το ποσοστό έκπτωσης δαπανών για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), από το 30% που ήταν μέχρι σήμερα, στο 100%.

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν της παραπάνω απόφασης, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ανακοινώσει μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που υλοποιούνται σταδιακά προς όφελος του ελληνικού οικοσυστήματος Καινοτομίας. Σε αυτές περιλαμβάνεται το μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων (Elevate Greece) που θα αποτελέσει την “πύλη εισόδου στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων”, η ίδρυση της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα και το σχέδιο για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας – ThessINTEC στην Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε αναλυτικά:

Υπουργείο Ανάπτυξης: Elevate Greece, Business Angels και μικροπιστώσεις για Startups

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις