Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο αυτοματοποιημένο σύστημα δημιουργίας εφαρμογών για τον κορωνοϊό από Apple-Google

Σε συνέχεια μιας συνεργασίας που ξεκίνησε τον Απρίλιο, η Apple και η Google λανσάρουν ένα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα δημιουργίας εφαρμογών για να βοηθήσουν στην ανίχνευση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το νέο σύστημα αποτελεί ουσιαστικά μια προέκταση του API που έχουν ήδη δημιουργήσει και που αποτελούσε μέχρι τώρα τη βάση για τη δημιουργία εθνικών εφαρμογών ανίχνευσης κρουσμάτων.

Η αρχική υποδομή άφηνε μεγάλο μέρος της δουλειάς που χρειαζόταν για την ανάπτυξη της εφαρμογής στον εκάστοτε φορέα που αναλάμβανε τη δημιουργία της, και εστίαζε περισσότερο στην ασφάλεια και τη διαλειτουργικότητα. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα μόλις 6 πολιτείες των ΗΠΑ να έχουν λανσάρει μέχρι στιγμής αντίστοιχη εφαρμογή, παρόλο που 25 είχαν δηλώσει αρχικά ενδιαφέρον.

Έτσι, οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί αποφάσισαν να κάνουν τα πράγματα πιο “απλά και γρήγορα” και έφτασαν στο λανσάρισμα του νέου συστήματος, που αυτοματοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία.

“Κάνοντας το επόμενο βήμα στη συνεργασία μας με τους φορείς δημόσιας υγείας, κάνουμε πιο εύκολη και γρήγορη για αυτούς τη χρήση του Exposure Notifications System, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να δημιουργήσουν ή να συντηρήσουν μια εφαρμογή”, δήλωσαν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις