Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Barclays επενδύει σε εσθονική Startup που “αποφοίτησε” από τον επιταχυντή της

“Ψήφο εμπιστοσύνης” στην Cachet, εσθονική Startup που αποφοίτησε από το London Barclays Accelerator, δίνει η Barclays, συμμετέχοντας σε επένδυση 1,1 εκατ. ευρώ, της οποίας ηγήθηκε η φινλανδική Icebreaker.

Η Cachet, η οποία ιδρύθηκε το 2018, έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα η οποία λειτουργεί ουσιαστικά σαν marketplace χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών προϊόντων για gig workers.

Η πλατφόρμα συγκεντρώνει και εμπλουτίζει δεδομένα από τα λεγόμενα gig platforms (πλατφόρμες που απασχολούν εργαζόμενους με συμβάσεις έργου, ως εξωτερικούς συνεργάτες) και δίνει τη δυνατότητα σε άλλες επιχειρήσεις, πχ ασφαλιστικές, να πωλούν προσωποποιημένα προϊόντα, σε καλύτερες τιμές, βάσει των πραγματικών ωρών εργασίας των συγκεκριμένων εργαζομένων.  Την πλατφόρμα αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί μεγάλος αριθμός οδηγών που εργάζονται σε πλατφόρμες όπως οι Uber, Bolt και Yandex, και αναζητούν ασφαλιστική κάλυψη.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε όλη τη Σκανδιναβία καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία. Παράλληλα, σκοπέυει να προσθέσει νές υπηρεσίες που θα απευθύνονται στη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, που είναι πολύ συχνή πλέον στο εξωτερικό. Μεταξύ αυτών των υπηρεσιών μπορεί να περιλαμβάνεται κάποια προσφορά σχετική με τις αστικές μεταφορές ή τις διακοπές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις