Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Oracle κέρδισε τη μάχη του TikTok

Η μητρική εταιρεία του TikTok, αποφάσισε α προχωρήσει με την Oracle, η οποία έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή στο σχήμα τεράστιων επενδυτικών οίκων

Σε αντίθεση με τις προβλέψεις των “ειδικών” που έκαναν λόγο για άνετη επικράτηση της Microsoft στην διεκδίκηση του TikTok, φαίνεται πως η Oracle είναι αυτή που κέρδισε την εμπιστοσύνη της Bytedance για τα δικαιώματα της εφαρμογής στις ΗΠΑ.

Η μητρική εταιρεία του TikTok, αποφάσισε να απορρίψει την προσφορά της Microsoft, η οποία είχε δημιουργήσει κοινοπραξία με την Walmart, και να προχωρήσει με την Oracle, η οποία έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή στο σχήμα τεράστιων επενδυτικών οίκων οι οποίοι θα την βοηθήσουν να μπει στην αγορά των social media, στα οποία δεν έχει εμπειρία χρήσης, αν και είναι η εταιρεία που πάνω στα συστήματα της είναι χτισμένη όλη η σύγχρονη αγορά πληροφορικής.

Μια συμφωνία με έντονο παρασκήνιο

Αν και τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες, σε δήλωση της η Microsoft ανακοίνωσε πως η μητρική εταιρεία του TikTok ενημέρωσε τον τεχνολογικό κολοσσό ότι δεν θα προχωρήσουν μαζί και δεν κάνει δεκτή την προσφορά της.

Αν και η πρόταση Microsoft-Walmart είχε τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει το μέσο, τον τελευταίο καιρό η κατάσταση είχε αρχίσει να αλλάζει, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Bytedance δεν ζήτησε ανανεωμένη προσφορά από την Microsoft, μια κίνηση που έφερε την Oracle σχεδόν μόνη της στην διεκδίκηση του μέσου.

Η Microsoft στη δήλωσή της ανέφερε ότι ήταν διατεθειμένη να πραγματοποιήσει αλλαγές με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. «Για να το κάνουμε αυτό, θα κάναμε σημαντικές αλλαγές για να διασφαλίσουμε ότι η υπηρεσία πληρούσε τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, απορρήτου, διαδικτυακής ασφάλειας και καταπολέμησης της παραπληροφόρησης και καταστήσαμε σαφείς αυτές τις αρχές στη δήλωσή μας τον Αύγουστο. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση σε αυτούς τους σημαντικούς τομείς.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις