Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα Fintech εξαγορά στην Ευρώπη: Η Tink αποκτά την OpenWrks

Η σουηδική πλατφόρμα open banking, Tink, συνεχίζει την επέκτασή της στην Ευρώπη με την εξαγορά της πλατφόρμας OpenWrks, η οποία είναι κορυφαίος πάροχος εφαρμογών ανοιχτής τραπεζικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κίνηση αυτή έρχεται αφού, λίγους μήνες πριν, τον Μάρτιο, η Tink εξαγόρασε άλλη μία ευρωπαϊκή Startup, την ισπανική Eurobits, η οποία παρέχει υπηρεσίες ενοποίησης λογαριασμών.

Η Tink, η οποία ιδρύθηκε το 2012, επιτρέπει σε τράπεζες, Fintechs και Startups να χρησιμοποιούν δεδομένα για την ανάπτυξη έξυπνων και προσωποποιημένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Μέσω ενός API, η Tink επιτρέπει στους πελάτες της να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικά δεδομένα, να δημιουργήσουν υποδομές πληρωμών και να χτίσουν προσωπικά εργαλεία χρηματοοικονομικής διαχείρισης.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία συνδέει περισσότερες από 2,500 τράπεζες και Fintechs, συμπεριλαμβανομένων των PayPal, Klarna, NatWest, ABN AMRO, BNP Paribas Fortis, Nordea and SEB. Οι υπηρεσίες της εταιρείας «φτάνουν» έτσι στα χέρια περισσότερων από 250 εκατ. τραπεζικών πελατών σε όλη την Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, η Tink εξασφάλισε μια στρατηγική επένδυση από την PayPal, για δεύτερη μάλιστα φορά. Ο αμερικανικός κολοσσός των πληρωμών είχε επενδύσει για πρώτη φορά στην εταιρεία το 2019, το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Η αξία του τελευταίου deal ωστόσο δεν ανακοινώθηκε ποτέ.

Τώρα, με τη νέα της εξαγορά, η εταιρεία θα ενισχύσει την πλατφόρμα της, αποκτώντας μεγαλύτερη παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο και προσφέροντας στους εκεί πελάτες της μια διευρυμένη γκάμα υπηρεσιών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις