Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην Ελλάδα αντιπροσωπεία της Κινέζικης Ακαδημίας Διαστημικής Τεχνολογίας

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στελεχών της Κινέζικης Ακαδημίας Διαστημικής Τεχνολογίας (China Academy of Space Technology – CAST) στην Αθήνα, σε επιχειρήσεις των πυλώνων του κλάδου ICT της χώρας, si-Cluster και mi-Cluster, που συντονίζει το Corallia.

Ο Yang Guangqiang, Διευθυντής Διεθνούς Μάρκετινγκ της Space Star Technology, θυγατρικής της CAST, και ο Yuan Qiao, Διευθυντής του κέντρου σχεδίασης ολοκληρωμένων κυκλωμάτων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά τα πεδία κοινού ενδιαφέροντος με εκπροσώπους του Corallia, της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (Ε.ΒΙ.ΔΙ.Τ.Ε.), της Ένωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η.), του Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) και του Συνεργατικού Σχηματισμού Συστημάτων και Εφαρμογών Νανο/Μικροηλεκτρονικής (mi-Cluster).

Η Κινέζικη Ακαδημία Διαστημικής Τεχνολογίας (CAST) ιδρύθηκε το 1968. Κατά τη διάρκεια της 40χρονης πορείας, έχει αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη διαστημικής τεχνολογίας και προϊόντων στην Κίνα και την πιο ισχυρή πλατφόρμα για τη δυναμική εξέλιξη της διαστημικής τεχνολογίας στη χώρα. Κύριοι τομείς δραστηριότητας είναι η ανάπτυξη και κατασκευή διαστημικών σκαφών, δορυφορικές εφαρμογές κ.ά. Η CAST συμμετέχει επίσης στη διαμόρφωση των κρατικών σχεδίων ανάπτυξης της διαστημικής τεχνολογίας, μελετά τις τεχνολογικές προσεγγίσεις για την εξερεύνηση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση του διαστήματος ενώ αναπτύσσει ποικιλία εφαρμογών για διαστημόπλοια και εξοπλισμό εδάφους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των χρηστών, παρέχοντάς τους αντίστοιχες υπηρεσίες. Διαθέτει περισσότερα από 10.000 άτομα προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των 8 μελών της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανολογίας, 12 εμπειρογνώμων σε εθνικό επίπεδο με ξεχωριστή συμβολή και περισσότερους από 1.700 στελέχη ανώτατης εξειδίκευσης. Η CAST βρίσκεται σε επαφή με εταιρείες και ερευνητικά ινστιτούτα από διάφορες χώρες, μεταξύ άλλων, η Ρωσία, η Γαλλία, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ.

H συνεργασία ξεκίνησε το 2013, με κύρια σημεία ενδιαφέροντος τις δορυφορικές επικοινωνίες, τον σχεδιασμό και ανάπτυξη μικροηλεκτρομηχανικών συστημάτων, τις εφαρμογές τηλεπισκόπησης και τη δορυφορική πλοήγηση. Κατά την επίσκεψη, διερευνήθηκαν συνεργασίες με τα μέλη του si-Cluster και του mi-Cluster: Prisma, Alma Technologies, Inasco, ΕΜΤech, ESS, ISI Hellas, Theon Sensors, Space Hellas, Terra Spatium, Geosystems Hellas, Planetek Hellas, Logikon Labs, Heron Engineering, Helic, Inaccess, Noesis Technologies και Weasic.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στις νέες εγκαταστάσεις του πρώτου θεματικού κέντρου καινοτομίας για την αεροδιαστημική στην Ελλάδα, στο α2-innohub, καθώς επίσης και στο πρώτο κέντρο καινοτομίας για τη μικροηλεκτρονική στη χώρα, στο α1-innohub στο Μαρούσι, τα οποία διαχειρίζεται και αναπτύσσει το Corallia. Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, η Κινέζικη αντιπροσωπεία συναντήθηκε με ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις