1 ευρώ επένδυσης από το EquiFund αντιστοιχεί σε περίπου 3,7 συνολικών επενδύσεων προς τις επιχειρήσεις

Ένα ευρώ επένδυσης από το EquiFund αντιστοιχεί σε περίπου 3,7 συνολικών επενδύσεων προς τις επιχειρήσεις. Αυτό είναι ένα από τα στατιστικά στοιχεία του infographic που αναρτήθηκε χθες στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ και στο οποίο παρουσιάζονται τα πιο ενδιαφέροντα δεδομένα για τη συνεισφορά του EquiFund στο ελληνικό οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με προφανή οφέλη και για την ευρύτερη ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία  περισσότεροι από 150 επενδυτές συμμετέχουν στα επενδυτικά, σχήματα, έχουν επενδυθεί συνολικά 112 εκατ. ευρώ και έχουν χρηματοδοτηθεί 98 επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 94 είναι startups.

Υπενθυμίζεται στο σχετικό κείμενο του υπουργείου ότι: από τον Απρίλιο του 2018 που ενεργοποιήθηκε το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην χρηματοδότηση και την ενίσχυση της ελληνικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας.  Σημαντικό μέρος των επενδύσεων του Ταμείου αφορά τις startups, οι οποίες απέκτησαν πρόσβαση σε κρίσιμα κεφάλαια, που συνέβαλαν στην περαιτέρω ανάπτυξη τους.

Στο infographic παρουσιάζονται επίσης ορισμένα ενδιαφέροντα δεδομένα για τη συνεισφορά του EquiFund στο ελληνικό οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με προφανή οφέλη και για την ευρύτερη ελληνική οικονομία.

Σημειώνεται ότι η επενδυτική πλατφόρμα EquiFund χρηματοδοτείται με 200 εκατ. ευρώ από το ΕΠΑνΕΚ, με 60 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund/EIF), με 40 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων -πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ Mε την μόχλευση επιπρόσθετων κεφαλαίων από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, η πρωτοβουλία έχει αγγίξει τα 450 εκατ. ευρώ διαθέσιμων πόρων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις