Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

START School of Code: Ξεκινά τον Οκτώβριο ο νέος κύκλος δωρεάν μαθημάτων προγραμματισμού

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης Full Stack Development και διασύνδεσης των αποφοίτων με την αγορά εργασίας

Την έναρξη του 3ου εκπαιδευτικού κύκλου του START School of Code: Full Stack Developer Bootcamp στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ανακοίνωσε η Socialinnov στο πλαίσιο του προγράμματος START Project, του σύγχρονου εκπαιδευτικού κόμβου ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης Full Stack Development και διασύνδεσης των αποφοίτων με την αγορά εργασίας, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019, ανάμεσα στις δράσεις του START Project. Το πρόγραμμα υλοποιείται δωρεάν με την υποστήριξη του Ελληνικού φιλανθρωπικού ιδρύματος, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (EATA), καθώς και της εταιρείας iTechScope.

Οι δύο πρώτοι εκπαιδευτικοί κύκλοι του προγράμματος σε Front-End και Back-End τεχνολογίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τον περασμένο Μάρτιο. Σε αυτούς, συμμετείχαν συνολικά 31 άτομα, χωρίς προϋπηρεσία στον προγραμματισμό, με 110 ώρες εκπαίδευση ανά κατεύθυνση. Ήδη, έντεκα από τους συμμετέχοντες εργάζονται σε εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας.

Μέσα στον Οκτώβριο ξεκινά ο 3ος κύκλος του START School of Code που θα συνδυάζει τα μαθήματα των δύο προηγούμενων κύκλων: Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Full Stack Developer Bootcamp εστιάζει στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας στους 25 συμμετέχοντες που θα επιλεγούν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που πρέπει να έχει ένας προγραμματιστής για το Web. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα δοθεί η δυνατότητα στους αποφοίτους να συμμετάσχουν δωρεάν σε εξετάσεις για δύο πιστοποιήσεις της Microsoft, σε προγραμματισμό Front-Εnd και Back-End.

«Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων υποστηρίζει ένθερμα τη νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία του STARTProject καθώς αυτή προσφέρει πολύτιμες ψηφιακές δεξιότητες και γνώσεις προγραμματισμού σε άνεργους νέους, διασυνδέοντάς τους άμεσα με την αγορά εργασίας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είμαστε χαρούμενοι που ο νέος κύκλος του STARTSchoolofCode θα φιλοξενηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, το σύγχρονο αυτό κέντρο καινοτομίας και πολιτισμού, που αποτελεί χώρο δημιουργίας και έμπνευσης για την υλοποίηση τέτοιων πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων», τονίζει ο Βαγγέλης Βλάχος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΤΑ.

«Για όλους εμάς στη Socialinnov αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή που έχουμε δίπλα μας, αρωγούς, το Ελληνικό φιλανθρωπικό ίδρυμα και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (EATA). Όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της Socialinnov, οι εταιρείες ψάχνουν καταρτισμένο προσωπικό στις γλώσσες προγραμματισμού του Web. Πάνω από 6 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα δηλώνουν πως υπάρχει σοβαρή αδυναμία εύρεσης προσωπικού με τις ψηφιακές δεξιότητες που τους είναι απαραίτητες. Στόχος μας είναι μέσα από τα καινοτόμα εκπαιδευτικά μας προγράμματα να προσφέρουμε στους συμμετέχοντες ψηφιακές δεξιότητες που θα τους οδηγήσουν σε νέες επαγγελματικές προοπτικές», επισημαίνει η Στέλλα Ψαρρού, Διευθύντρια της Socialinnov.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τον τρόπο δήλωσης συμμετοχής θα βρείτε στο: https://www.startproject.gr/school-of-code/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις