Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elevate Greece: Τριψήφιος αριθμός αιτήσεων το πρώτο 24ωρο

Τριψήφιος είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση για να εγγραφούν στη νέα διαδικτυακή πύλη του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας για τις καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις, “ElevateGreece”, μόλις στο πρώτο 24ωρο λειτουργίας της.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και δίνει συγχαρητήρια στον υφυπουργό Χρίστο Δήμα που ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πύλης.

Στην ανάρτηση συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: «Μέσα σε 24 μόνον ώρες της νέας διαδικτυακής πύλης του @MinDevGR για τις καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις #ElevateGreece, ήδη ο αριθμός των επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση για να εγγραφούν είναι τριψήφιος! Μπράβο στον @ChristosDimas».

Η πύλη της καινοτομίας άνοιξε

Την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσίασε το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, Elevate Greece, σε ειδική εκδήλωση η οποία προβλήθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο.

Όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου, η νέα πλατφόρμα αποσκοπεί στην ενίσχυση, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Βασικός στόχος της είναι να προωθήσει τη μεταξύ τους δικτύωση, καθώς και την δυνατότητα ανάδειξής τους σε διεθνές επίπεδο. Στην πλατφόρμα θα καταγράφεται επίσης η πορεία τους στη βάση κρίσιμων δεικτών, καθιστώντας τις νεοφυείς επιχειρήσεις πόλο έλξης για επενδυτικούς αγγέλους και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει επιχειρήσεις που πληρούν 2 βασικά χαρακτηριστικά: της καινοτομίας και της δυνατότητας κλιμάκωσης του εγχειρήματος και θα κρίνονται από αξιολογητές εγνωσμένου κύρους στους τομείς της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα μπορούν πέραν της δικτύωσης και της ανάδειξης τους, να απολαύσουν οφέλη και χορηγίες από τους Επίσημους Υποστηρικτές του Elevate Greece, και να συμμετάσχουν στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε περισσότερα για τα κριτήρια ένταξης, τη διαδικασία εγγραφής και τις υποχρεώσεις των εντεταγμένων επιχειρήσεων, εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις